Van' ın Başkale ilçesinde öğrencilerin okul çilesi bitmek tükenmek blmiyor. Okul ile yaşadıkları mevki arasındaki mesafe 2 kilometre olmadığından Vanlı miniklere servis hizmeti sağlanmadı. Vaziyet böyle olunca da yırtık ayakkabılarla çamurlu yollarda çetin bir yolculuk öğrencileri bekler oldu, Kimi eşek sırtında kimi çamura bata çıka okula eğitim almaya gitmeye çalışan 58 minik çocuğun çabası ve azmi göz yaşarttı. 

Van’ın Başkale ilçesinin Köprüağzı mahallesinde oturan 58 öğrencinin bazıları at ve eşek sırtında, bazıları çamurlu yolları yaya aşarak okula gidiyor. Köprüağzı mahallesinde oturan 58 öğrenci, prosedür gereği servis verilmeyince at ve eşek sırtında yaklaşık 1,5 kilometrelik engebeli yolu aşarak okula gidebiliyor. Mahalle sakinlerinden Nejdet Delibaş, okulun uzakta olduğunu belirterek, “Okula giden çocuklar kışın erken karanlık çöktüğü için büyük zorluk çekiyor. Yabani hayvan saldırısına ve olumsuz hava şartlarına karşı veliler öğrencilerini kendileri okulda alıyor. Bu aylarda yolun aşırı çamurla kaplı olması nedeniyle bazı veliler çocuklarını at sırtında okula götürüp getiriyor. Çocuklarımız her gün okula gitmek için bu eziyeti yaşıyor. Sorunun çözülmesi için yetkililere defalarca dilekçe verdik, fakat sonuç alamadık. Prosedür gereği servis verilmiyor ve çocuklarımız mağdur oluyor” dedi.

İlçe Milli eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Milli Eğitim Bakanlığı Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği’nin 8. Maddesi uyarınca, taşıma yerleşim yerinin taşıma merkezine uzaklığının iki kilometre olması şartı nedeniyle servis sağlanamadığını bildirdi.
Editör: TE Bilişim