Yalıkavak Mahallesi’nde, mimar S.K. tarafından yaptırılan lüks tripleks villanın inşaatında çalışan ustabaşı E.A. ile işçilerden S.D., üç aylık birikmiş yekün 15 bin liralık alacaklarının ödenmediğini söyleyerek, gün içerisinde saat 08.00 sularında kendilerini terasa çıktı. Kendilerini terasa kilitleyip mimar S.K.’yı telefonla arayan E.A. ve S.D., paralarının ödenmesini, aksi taktirde intihar edeceklerini belirtti . Ardından da terastaki kuleye çıkıp bağırmaya başladı.
Terasta intihar girişiminde bulunanları görenler durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis, E.A. ve S.D.’yi intihardan vazgeçirmek için iknaya çalıştı. E.A. ve S.D.alacakları ödenmezse intiharda kararlı olduklarını belirtti . Zaman vakit iyice bulundukları yerden sarkan iki amele yürekleri ağza getirdi.
Yalıkavak Polis Merkezi Amiri Deniz Özyıldız’ın görüştüğü mimar S.K.’nın, alacaklarını banka hesaplarına yatırıp, makbuzunu whatsapp’tan mobil telefonlarına gönderdiği iki amele ikna olup, terastan indi. Olay yerinde hazır bekletilen 112 Acil servis ambulansında sıhhat kontrolünden geçirilen iki amele daha akabinde ifadelerine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.
Alacaklarının ödenmesine sevindiklerini açıklayan işçilerden S.D. “Tam üç aydır paramızı alamıyorduk. Yalnızca bizim değil bizimle çalışan 6 kişinin ekmek parası bu. Üç aydır ailelerimize nakit gönderemiyorduk, çaresiz kaldık. Ayrıca mimarın yanına defalarca gittik ancak netice alamadık. Biz hakkımızı istedik. bunu dışında bir nakit talebimiz olmadı” diye belirtti .

HAVALEYE “BU PARA TEHDİTLE ALINMIŞTIR” NOTU

Mimar S.K. ise “İnşaat ile ilgili tüm masrafları, borçları taşerona ödedim. Sözleşmemize göre ödemeleri hep zamanında yaptım. Benim 15 bin lira gibi işçilere borcum yoktu. Birkaç defa bu parayı almak için beni tehdit ettiler. Bu sebepten ötürü savcılığa suç duyurusunda bulunmuştum. Bugün güven amirinin isteği üzerine, ‘Kriz çözülsün, kimsenin canı yanmasın’ diyerek parayı yatırdım. Parayı yatırırken ‘Bu nakit tehdit ile alınmıştır’ diye not yazılarak havale yaptım. Hemen bu iki amele hakkında suç duyurusunda bulunacağım” diye açıkladı .
Editör: TE Bilişim