İstanbul Kağıthane'de Yetim ve Öksüz Çocuklar Eğitim ve Yardımlaşma Derneği'ne henüz kimliği belirlenemeyen şahıs ya da şahıslar tarafından ateş açıldı. Açılan ateş sonucunda 2 kişi yaşamını yitirdi.

Olay, Kağıthane Gültepe Mahallesi Talatpaşa Caddesi üzerinde saat 21.00 sıralarında gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre, kimliği belirsiz bir grup ellerinde silahlarla havaya ateş açarak Ay Işığı Yetim ve Öksüz Çocuklar Eğitim ve Yardımlaşma Derneği'nin önüne geldi.
Grup ellerindeki uzun namlulu silahlarla derneği yaylım ateşine tuttu. Dernek üyelerinin de kendilerine açılan ateşe karşılık vermesi sonucu çatışma çıktı. Çatışmada 7 kişi yaralandı.

2 KİŞİ KURTARILAMADI

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından yaralılaları ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırdı. Tedavi altına alınan yaralılardan Osman Kök ve Murat Yavi yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

ARALARINDA HUSUMET VAR

Dernek üyeleri ile silahlı saldırıda bulunan gruptakiler arasında daha önceden süregelen husumet bulunduğu iddia edildi. Geçmişte birçok kez kavga ettikleri öğrenilen iki grubun, çatışma öncesi gün içinde de kavga ettikleri öğrenildi.

YÜZLERCE MERMİ KOVANI BULUNDU

Olayın ardından bölgeye çok sayıda Çevik Kuvvet, Terörle Mücadele, Asayiş ve Olay yeri İnceleme ekibi sevk edildi. Caddeyi çift taraflı kapatan ekipler, çatışmanın yaşandığı bölgede delil çalışması yaptı. Uzun namlulu silahların kullanıldığı çatışma sonucunda cadde üzeri ve dernek binası çevresinde yüzlerce boş kovan bulundu. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan polis ekiplerinin olaya karışanları tespit için çalışmaları sürüyor.
Editör: TE Bilişim