Ankara Çankaya' da Een işlek hastane olan; Yüzüncü Yılş Mahallesindeki Özel Yüzüncü Yıl Hastanesinde, iki firmanın alacakları yüzünden yoğun bakım ünitesinden başlanmak üzere haciz işlemi gerçekleşti. Öğla tatili sıralarında Hastaneye gelen icra görevlileri, ilk sıralardaki önem arz eden yoğun bakım ünitesine göz attı. 300 hastanın bulundu Özel Yüzüncü Yıl Hastanesinde tıbbi malzemelere de el koymak isteyen haciz görevlileri ve doktorlar arasında büyük bir arbede yaşandı.

Ankara Özel Yüzüncü Yıl Hatanesinde Labaratuvar haciz işleminde,boşaltılan alandan sonra hastaların da bulunduğu Yoğun Bakım Ünitesine geçilince; hasta yakınları da kavgaya müdahale etmek zorunda kaldı. Tartışmaya, cihazların haciz yoluyla alınması durumunda hastalara müdahale edemeyeceklerini belirten doktorlar karşı çıktı.  Tıbbi cihazlara el konulamayacağını söyleyen doktorlar, haciz memurlarının hastaneyi terk etmesini istedi. Uyarıya rağmen haczi sürdüren icra memurlarını hasta yakınları ve doktorlar zorla dışarı çıkardı. Bu sırada bir yönetici fenalaştı, bazı çalışanların da göz yaşlarını tutamadığı görüldü. İcra memurları daha sonra ayrılınca kavga bitti.

Alacak verecek meselesinin Ankara Çankaya, Özel Yüzüncü Yıl hastanesini vurması,Türkiye'deki özel hastanelerin güven anlayışında da çığır açacağa benzemekte. 
Editör: TE Bilişim