Şanlıurfa'da ailesi ve Meya-Der yetkillileri tarafından dün teslim alınan ve bu sabah Hakkari'ye getirilen Çivi'nin cenazesi, kent mer­ke­zi­ne 20 ki­lo­met­re mesafedeki Çiftlik mevkiinde karşılandı. Ce­na­zeye aralarında Hak­kari Belediye Baş­ka­n Vekili Nurullah Çiftçi, DBP Hakkari il Eş Başkanları Musa Çiftçi, Emine Berivan Akboğa, Hakkari Kent Konseyi Meclisi Eş Başkanı Perihan Kahraman, Meya-Der Hakkari Şube Başkanı Ramazan Elmas, HDP Hakkari il Eş Başkanları Rahmi Temel ve Zeynep Besi Dara, STK Temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 20 bin kişi katıldı.
Çivi'nin cenazesi bir süre omuz­larda taşındı. Ardından da Süm­bül Ma­hal­le­si'nde­ki Tek­ser Me­zar­lı­ğı'na getirildi. Cenazenin Hakkari Emniyet Müdürlüğü önünde geçişi sırasında ise DBP'li görevliler, herhangi bir olayın olmaması için önlem aldı.
Cenazenin toprağa verilmesinin ardından konuşan Me­ya-Der Hak­ka­ri Şube Baş­ka­nı Ra­ma­zan El­mas, Çivi'nin sadece Kürtler'in değil, tüm dünya ve insanlığın şehidi olduğunu belirterek, "Kobani'nin köylerine yönelik 2 Mart 2015 tarihinde DAİŞ çetelerine yönelik büyük operasyon düzenlenmişti. Bu operasyonda kahramanca savaşan, insanlık için kendini feda eden Salih Çivi yoldaş, şehit olmuştur. Biz Hakkari halkı başımız sürekli diktir. Çivi, Kürdistanın dört parçası için kendisini bu halka feda etti. Ailesinin ve bütün Kürdistan halkının başı sağ olsun " dedi.
DBP Hakkari İl Eş Başkanı Musa Çiftçi konuşmasını Kürtçe olarak yaptı. Çiftçi,"Kürtler geçmişten bu yana çok büyük bedeller ödedi. Bunun yanında büyük kahramanlık destanları da yazılmış. Kobani'nin direnişi bugün bütün dünyaya nam salmış. Ancak bunun bedelleri de çok ağır. Kürtler geçmişte olduğu gibi bugün de kendi davaları uğruna büyük bedeller ödüyor. Kürtler, dünyanın ve Mezopotamya'nın en kadim halkıdır. Bugün de Şehit Navdar'ı toprağa verdik" dedi. Yapılan konuşmaların ardından cenazeye katılan kalabalık sessiz bir şekilde dağıldı. 
Editör: TE Bilişim