7 Temmuz'dan itibaren Koruyucu Hat isimli operasyonla Gazze'ye bomba yağdıran İsrail ordusu, 17 Temmuz'da başlattığı kara saldırıs ile ölü ve yaralı sayılarını arttırmıştı. Yapılan saldırılarla toplamda 700'ü aşkın Filistinli hayatını kaybetmişti. 5 bine yakın kişinin de yaralandığı ve hastanelerde tedavi gördüğü öne sürülüyor.
Hastanelerin de hedefler arasına eklenmesi yaralılarda büyük endişe yaratıyor ve savaşın bilançosunun artacağı bekleniyor. Hastanelerin yanı sıra Birleşmiş Milletler gibi uluslararası kuruluşlarına ait olan binaların da bombalanması ise ayrıca dikkat çekici durum. Bu durum karşısında tüm dünyanın susması ise asıl dikkat çeken durum.

Son olarak İsrail Başbakanı Netanyahu'nun saldırılarında kararlı olduğunu ve saldırılara devam edeceğini ifade etmişti. Ancak yapılması planlanan son saldırılar İsrail'in asker kaybından sonra askıya alınmış gibi.

Kassam Tugayları tarafndan Beyt Hanun'da pusuya düşürülen 12 İsrail askeri öldürüldü. İsrail'in saldırıları altında görev yapmaya çalışan gazetecilerin aktardıkları bilgiye göre zaten sayılı olan İsrail askeri bu kayıptan çok fazla etkilenecek.

Daha önce de İsrail tarafından Beyt Hanun'da bulunan Birleşmiş Milletler'e ait bir okul vuruldu. Okul içinde sığınanların çoğunluğu çocuktu. Yapılan bombalı saldırıda 15 Filistinli masum insan öldürülmüş ve 200 kişinin yaralanmıştı.

Kassam Tugayları bu okul saldırısı sonrasında İsrail askerlerini pusuya düşürerek 12 tanesini öldürdü. Yapılacak yeni operasyonlarla daha fazla İsraillinin öldürüleceği tahmin ediliyor. Hali hazırda kayıplar nedeniyle tartışılan İsrail ordusu yeni kayıplarla daha fazla tartışılacak.
Editör: TE Bilişim