Geçen dönem seçimlerinde sandıkların açılması ve oyların sayılması sırasında diğer haber ajansları ile arasında sayım sonuçları farkı olan Anadolu Ajansı(AA), vatandaşlardan, sanatçılardan, gazetecilerden ve milletvekillerinden ağır eleştiri almıştı. İşte bugün o dönemde Anadolu Ajansı’nı eleştiren 58 şahıs hakkında tahkikat kararı verildi.

Cumhuriyet gazetesinden Ahmet Şık’ın yaptığı habere göre , hakkında tahkikat açılan 58 isim arasında Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve muhabiri Ahmet Şık, Hürriyet Gazetesi yazarı Melis Alphan, Milliyet Gazetesi muhabiri Burcu Karakaş, Zaman Gazetesi Washington Temsilcisi Ali Halit Arslan, Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu ve Metin Uca; Cumhuriyet Halk Partisi CHP milletvekilleri Umut Oran ve Müslim Sarı ile Fazıl Say, Erdal Beşikçioğlu ve Atilla Taş da var.

Küfür yok, soruştuma var

Ancak bu isimlerin Türkiye Ajansı’na yönelik küfür ya da hakaret içeren hiçbir paylaşımı bulunmuyor. Soruşturma dosyasına giren ‘tweet‘lerden bazıları şu şekilde :

Fazıl Say: Türkiye Ajansı büyükşehirlerde evvel kırsal kesimi vererek esas sonuçları manipüle etmeye kalkışmıştır.

Can Dündar: Türkiye Ajansı genel müdürünün Bülent Arınç’ın eski basın danışmanı olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Ahmet Şık: AKP- AK Parti -Cemaat savaşının seçim cephesindeki askerleri Türkiye Ajansı ve Cihan Haber Ajansı (Cemaat) oldu. Abonelik iptal edilmesi için yeterli veri.

Melis Alphan:Ya bu yüz karası Türkiye Ajansı nasıl bu kadar ayrım koyuyor? Hayallerindeki sonuçları mı yazıyorlar?

Umut Oran: Cumhuriyet Halk Partisi CHP ’nin vefakâr partilileri Türkiye Ajansı’nın haberlerine itibar etmeyin.

Sansür talebi

Diğer yandan haklarında suç duyurusu isimlerin uzlaşma taleplerinin kabul edilmeyeceği belirtilerek şüphelilerin iddialara konu mesajlarının kaldırılması ya da hesaplarının kapatılmasına karar verilmesi talep edildi.
Editör: TE Bilişim