İsrail ordusunun Gazze'ye başlattığı saldırılarda 700'ü aşkın masum insan hayatını kaybetti ve 5000'in üzerinde Filistinli ise yaralandı. Koruyucu Hat isimli hava saldırıları 7 Temmuz'da Gazze üzerinde başlamıştı. 17 Temmuz'da da kara saldırıları başlamış ve ölü, yaralı sayısı bir hayli artmıştı.
Saldırılarla ilgili olarak İsrail'e çok sayıda protesto, kınama ve boykot gelmesine rağmen işgalci güç, yaptığı açıklama ile oldukça kararlı olduğunu ifade etti. İsrail'e karşı Hamas birlikleri de saldırılara başlamış ve İsrail'in bir savaş uçağını düşürmüştü. Kassam Tugayları da 10 İsrail askerini pusuya düşürüp öldürmüştü.

Toplamda 35 kayıp yaşan İsrail'e pek çok ülke ve kuruluştan ateşkes çağrısı gelmişti ancak pek umusarmamıştı. ABD, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği acil ateşkes çağrısı yaparak savaşın bir an önce son bulmasını istedi. Ateşkesin sağlanması için çaba sarfeden politikacılardan biri de Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu idi.

Türkiye'nin Gazze'nin sürekli olarak ateşkes sağlanması için çalışmaya devam edeceğini söyleyen Ahmet Davutoğlu, Paris'te düzenlenen toplantıya katılarak ateşkesin son bulması adına yapılan çalışmalara destek verdi.

Ateşkesin sağlanması ve bir çok insanın hayatını kaybettiği saldırıların sona ermesi için gerçekleştirilen uluslarası toplantı sonrasında, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Katar Dışişleri Bakanı Halid Bin Muhammed El-Atiyye ile ABD Büyükelçiliği binasında biraraya geldiler ve basın mensuplarına açıklamalarda bulundular.

Ortadoğu'da huzurun sağlanabilmesi adına İsrail ve Filistin arasında devam eden savaşın ateşkes ile son bulmasının önemli olduğuna vurgu yapan Ahmet Davutoğlu, Gazze'deki insani ihtiyaçların giderilemediğini ve salgın hastalıktan dolayı pek çok insanın yaşamını yitirdiğin ifade etti.
Editör: TE Bilişim