Yaklaşık 1 aydır İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında toplamda 1000'nden fazla kişi hayatını kaybederken 6000'in üzerinde masum Filistinli yaralandı. Pek çok ülke tarafından kınanan İsrail'e sürekli olarak tepki gösteren Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu katıldığı bayramlaşma töreninde tekrardan İsrail'e yüklendi.
Gazze hava saldırılarında yüzlerce insan hayatını kaybetti ve kalıcı bir ateşkes sağlanmazsa bu sayı daha da artacak diyen Ahmet Davutoğlu, Gazze'nin direnişini kırmak için saldırılarn şiddetini arttırmanın çözüm olmadığını söyledi. Tüm ailesi kaybeden bir Filistinlinin dahi teslim olmadan direndiğini dile getiren Davutoğlu, orada sadece masum Filistin halkının değil Mehmetçik'in de kanı var dedi. Mehmetçik'in kanının aktığı bölgelerde Türkiye Devleti hiç bir zamna sessiz kalmayacaktır dedi.

Kutsal topraklar olarak nitelediği Ortadoğu'dan hiç bir zaman destek elinin geri çekilmeyeceklerini ve gerekli azim ve kararlı göstereceklerini belirtti.

Ramazan Bayramı hasabiyle Konya'da bayramlaşma törenine katılan Ahmet Davutoğlu burada vataşdanlarla bir araya gelerek bayramlarını kutladı ve herkes için güzel temennilerde bulundu.

Bir çok ülkenin dışişleri ile görüşmelerin sürdüğünü ve Birleşmiş Milletler dahil olmak üzere uluslararası toplum kuruluşların da Gazze'de ateşkes sağlamak için mesai harcadığını ifade edne Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, masum insanları öldürmenin hiç bir mantıklı açıklaması olamaz dedi.

Türkiye'nin Kurtuluş Savaşı'nda verdiği mücadeleyi örnek veren Davutoğlu, Filistin halkının da kurtuluş mücadelei verdiğini ve kendi bağımszlığı adına ölmeyi dahi göze aldıklarına dikkat çekti. Bağımsızlığı için mücadele eden her halkın yanında olduklarını belirterek İsrail ve Filistin savaşı'na kalıcı çözüm getirmek için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.
Editör: TE Bilişim