Son olarak Taraf Gazetesi’ne konuşan AKP’li Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) çalışanı bir kişi, sandıkta nasıl hile yapıldığını tüm detaylarıyla itiraf etti. Söz konusu şahıs, bir soruşturma açılması halinde kendisiyle birlikte birçok kişinin ifade verebileceğini belirtti. AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun ekibine 2011 yılında katıldığını ifade eden şahıs, yürüttükleri çalışmayı madde madde şu sözlerle anlattı: “Öncelikle anlaşmalı şirketlerle AKP’nin oyları anketlerde her zaman çok yüksek gösteriliyor. Böylece toplum hazırlanıyor.

Ardından sandık başkanlarının hangi zihniyette olduğu, bağlantıları, hatta zaafları önceden tespit edilmeye çalışıldı. İlçe seçim kurulu başkanlıklarına AKP’ye yakın ya da bir şekilde bağlantı kurulabilecek isimlerin atanması sağlandı. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından, bazı oy sonuçlarının hatalı yazıldığı tespit edilmişti. Bunların büyük kısmı bilinçli olarak yapıldı. İlçeden merkeze seçim sonuçları gönderilirken ‘hata’ yapılıp, AKP dışında önde giden partinin oyları eksik gösterildi. Mesela sandıkta CHP’nin oyu 320 ise 32 yazıldı. AKP’nin seçimi büyük farkla kazandığı söylentileri yayılarak sandık başlarında morallerin bozulması ve diğer partilerin görevlilerinin sandıkları terk etmesi sağlandı. Pek çok yerde bundan sonuç alındı. Bazı yerlerde de elektrikler kesildi. Hayali seçmenlere oy kullandırıldı. Çok önemli miktarda mükerrer oy kullanıldı.”

KÂĞITHANE’DEKİ OY HIRSIZLIĞI DAVASI İDDİALARI DOĞRULUYOR

İstanbul’un Kâğıthane ilçesinde yaşanan oy hırsızlığıyla ilgili yargılanan sandık başkanı Necmettin Kara’nın sonuçların değiştirildiğine yönelik itirafı, Taraf’a konuşan şahsın iddialarını doğruluyor. Kağıthane’de 1060 No’lu sandığın başkanı Necmettin Kara, oy tutanağını teslim ederken iki yerde değişiklik yaptığını söylemişti. Soruşturma dosyasındaki belgede gördüğü 10 değişiklikten 8’ini ise kendisinin yapmadığını savunmuştu. 10 yıla kadar hapis talebiyle yargılanan Kara, olayı şöyle anlatmıştı: “Sandığı teslim ederken iptal edilen oylarla ilgili hesapların tutmadığı söylendi. 1 oy ve başka bir kısımda da 8 oyluk iptallerimiz vardı. Oradaki görevli denkleştirme yapılacağını, üstteki iptalin altları da etkilediğini söyleyip paraf etmemi istedi. Dediğini yaptım. Soruşturma aşamasında gördüm ki benim yaptığım 2 değişiklikten başka, birçok değişiklik yapılmış. Bunları ben yapmadım.”
Editör: TE Bilişim