Türkiye'de 14 Aralık'tan bu yana Türkiye’de binlerce siteyi hedef alan ve düne kadar yoğun olan siber saldırıların sorumluluğunu Anonymous üstlendi.
 
Anonymous saldırılara gerekçe olarak Rusya ve Putin'in Türkiye'yi hedef alan IŞİD petrolü suçlamalarını gösterdi. Anonymous 40 bine yakın siteye saldırı düzenlendiğini açıkladı.
 
Anonymous "IŞİD’i desteklemekten vazgeçmezseniz internetinize ve bankalarınıza saldırmaya devam edeceğiz ve hükümet sitelerinizi çökerteceğiz. Havalaanlarınızı, askeri kurumlarınızı ve özel kurumlarla devlet organlarınızı hedef alacağız. Banka altyapınızı yok edeceğiz" tehdidi savurdu.
 
“KİMSE BU ÜLKEYE İFTİRA ATAMAZ”
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim petrol aldığımızı iddia edenler bu iddialarını ispatla mükelleftir, aksi takdirde bu ülkeye kimse iftira atamaz. Ben onları müfteri olmakla sıfatlandırırım. DAEŞ çıkardığı petrolü Esed’e satıyor Esed’e. Para kaynağı da belli. Biz bu noktaya gelmek istemezdik. Nasıl oluyor da bunun yanında yer alıyorsunuz ya" demişti. 
 
Moskova'nın yaptığı açıklamalar dünya kamuoyunda inandırıcı bulunmamıştı. 
 
'SAÇMA SAPAN' DEMİŞTİ
 
ABD öncülüğündeki koalisyonun IŞİD'e karşı yürüttüğü Doğal Kararlılık Operasyonu Sözcüsü Albay Steve Warren da Türkiye’nin IŞİD’den petrol aldığına ilişkin iddiaları “saçma sapan” olarak nitelemişti.
 
RUSLAR MI ŞÜPHESİ DOĞMUŞTU
 
Saldırılar başladığı zaman Türk-internet.com'un haberinde  ".tr" uzantılı alan adlarını taşıyan web sitelerine ve e-maillere ulaşımda zorluklar çekildiği, zaman zaman da TC kimlik verilerinin doğrulanma işleminin yapıldığı sistemlerdeki aksamalar gibi olaylar görüldüğü kaydedilmişti. Haberde ise saldırıyla ilgili Rusya şüphesine ve Rusların siber gücüne değinilmişti: Saldırı ile ilgili gelişmelere yakın bir kaynak, saldırının Rus kaynaklı olduğuna dair kesin bir kanıt olmamakla birlikte, bu konunun gözardı edilmemesi gerektiği düşüncesinde.
Editör: TE Bilişim