Arınç, HDP'den ortak açıklama yapılacak iddialarına ilişkin, "Bugün çözüm süreci müstakil olarak gündeme gelmedi. İmralı'ya giden heyetin söyledikleri bir kenara, hükümetimiz olarak şunu söylerim ki süreç olumlu ilerliyor. Biz bu sürecin sona ulaşması için kararlılık gösteriyoruz. İlgili birimlerin çalışmaları devam ediyor. Bir olumsuzluk arıyorlarsa HDP kendi içlerine dönüp bakmalı. Dünkü görüşmemizin özetini söylemem gerekirse hükümet adına Çözüm Süreci'nde yapmamız gereken her şeyi yapıyoruz, yapacağız, bunda kararlıyız. Eğer karşımızdaki muhataplarımız HDP ise HDP'nin de bu süreç içerisinde yapması gerekenler vardır, yapmaları gerekir, yapacaklarını da bekliyoruz"

NORMAL SÜREDE OKULUNU BİTİREMEYENLERDEN HARÇ ALINACAK

Harçlara ilişkin bir gelişem olup olmadığı sorulması üzerine, Arınç "Normal eğitim öğretim süresince okulunu bitirenlerden daha önceki kararımız, harç ve katkı payı alınmıyordu. Ancak bu süre içerisinde eğitimini tamamlayamayanlardan yüzde 50 veya yüzde 100, yüzde 150 artırımlı değil, o sene için ne kadar öngörüldüyse, beşinci, altıncı yedinci yıl olan öğrenciler sadece bu katkı payını ödeyecekler. Lisans üstü öğrenciler de aynı uygulamanın içerisinde kalacak ve eğer bugüne kadar artırımlı olarak katkı payı ödemiş olanlar varsa, normalin dışındaki kısım kendilerine iade edilmiş olacak" dedi.

SİBER SALDIRILAR HAKKINDA...

Arınç, internet korsanlarıyla mücadelede ne noktada olunduğunun sorulması üzerine de "Siber güvenlik kurumu ile çalışma yaptık. İlgili kurumlarda çalışmaları yürütülüyor. Siber saldırılara karşı özel hacker grubu eğitimleri sürüyor" dedi.

"HAKAN FİDAN KONUSUNDA SİYASİ KRİZ YOK"

Arınç, Hakan Fidan'ın istifasına ilişkin soru üzerine; "Bu kriz değildir. Bu haber üzerine yorum yapılmıştır. Bu tartışmalar artık dünde kalmıştır. Dün saat itibariyle 17:00'den itibaren görevini bırakmıştır. Konu üzerinde Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız yorum yapmıştır. Ortada sadece bir gerçek var, Sayın Başbakanımızın uygun bulması halinde aday olmuştur. Sayın Başbakanımızın takdiridir. Kimsenin konu üzerinde yorum yapmaması gerekir." diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim