Karaman'ın Ermenek İlçesi’nde maden ocağında mahsur kalan 18 işçiden 2’sinin cenazesine ulaşılmasının ardından sağlık ekipleri, 18 madenci ailesinden anne ve babalar başta olmak üzere toplam 41 kişiden ‘tükürük ve kan örnekleri’ aldı.
Otopsi işlemleri için Ermenek Devlet Hastanesi’ne götürülencenazelerden de kan örnekleri alındı. Bu örnekler DNA eşleştirmesinin yapılması için helikopterle Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Eşleştirmenin tamamlanmasının ardından cenazeler ailelerine teslim edilecek.
''ANA KOLONLAR DAĞILMIŞ''
Bölgedeki gazetecilerle yemekte bir araya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ekiplerin yol aldıkça işin daha da zorlaştığını söyledi.
Yıldız, şöyle konuştu:
''Üst taraf selse, alt taraf tsunami. Hızı tahmin edemiyoruz, sabırlı olmamız lazım. Çatı denen ana kolonlar tamamen dağılmış. Su işçileri taşımış olabilir. Hukuki sorun çıkmasın diye DNA testi yapılıyor. DNA örnekleri şu anda Ankara’da, eşleşme biter bitmez defnedilecekler. Suyun beslendiği akarsu yok. Boşaltma işlemi bitince ihmal var mı diye topografla ölçüm yapılacak.
''DARMADUMAN OLMUŞ''
Genel idari soruşturma 10 gündür devam ediyor. Suyun merkezine yaklaştıkça darmaduman olduğunu görüyoruz. Daha önceki denetimlerde su sızıntısı konusu geçmiş, yetkililer 'Daha önce de böyle çalıştık' deyip devam etmiş olabilir. Ruhsat sahibi ile görüşmedim, ileride görüşmem gerekebilir. Bundan sonraki her metrede suyun hareketliliğiyle kardeşlerimize rastlayabiliriz. Son metreye varıncaya kadar bu çalışmalar devam edecek.''
Editör: TE Bilişim