Veysel Y., akşam saatlerinde Van-Erciş karayolu üzerindeki Van Ticaret Borsası binasının altında bulunan bir bankanın şubesine soygun yapmak için bankaya girdi. Elindeki pompalı tüfekle güvenlik görevlisini etkisiz hale getiren Veysel Y. bankadaki 10 kişiyi rehin aldı.

Veysel Y., yüklü miktarda para ve araç talep etti. Veysel Y.: “Ya parayı ve helikopteri verirler ya da rehinelerin hepsini öldürür kafama sıkarım.” dedi. Olayı duyan rehine yakınları da olay yerine koştu.


Polis ekipleri soyguncuyu ikna etmek için çalışmalarını dikkatle sürdürdü. Elinde rehineler bulunan Veysel Y.'yi ikna etme çalışmaları 9.5 saat sürdü.İçeride elinde rehineler olan şahıs, polisin yoğun çalışmaları neticesinde ikna olarak teslim oldu.

Şahıs, yoğun güvenlik önlemleri altında emniyete götürülürken, rehineler ise yakınlarının göz yaşları arasında banka şubesinden çıktı.

Yaklaşık 9,5 saatlik ikna sonucu teslim olan zanlı, geniş güvenlik önlemleri altında kurşun geçirmez yelek giydirilerek Van Bölge eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlı yoğun güvenlik önlemleri altında zırhlı araca bindirilerek, sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. 


EMNİYET MÜDÜRÜNDEN AÇIKLAMA: KİMSE YARALANMADI

Van Emniyet Müdürü Karaaslan, soygun girişimi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yaralıların yara almadan kurtarıldığını ifade eden Emniyet Müdürü Karaaslan, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Sabırlı davrandık. Meslektaşlarımızın ve avukatın uzun süren ikna çabaları sonuç verdi ve kendiliğinden teslim oldu. Üzerinde bomba görünümü verdiği bir düzenek, bir kuru sıkı tabanca, bir pompalı tüfek ve güvenlik görevlisinden aldığı tabanca vardı. Ayrıca içerde 10 rehine bulunuyordu. Bunlardan 3’ünü serbest bırakmıştı. Geri kalan diğer 7 rehine ise yara almadan kurtuldu. Görev yapan herkese teşekkür ediyorum." Soygun girişiminde bulunan ve bankadaki insaları rehin alan Veysel Y. hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi.
Editör: TE Bilişim