Olay saat 19.00 sıralarında, Barış Mahallesi Sakarya Caddesi üzerinde bulunan Kutlu Sitesi A-2 Blok’ta meydana geldi. Bina girişinde bulunan elektrik panosunda yangın çıkmasıyla merdiven boşluğunu bir anda Duman kapladı. Çevredeki vatandaşlar durumu hemen itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken, sivil savunma ekipleri de yardıma geldi. Kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri apartman girişinde çıkan yangına müdahale etti. Yangın tamamen söndürüldü.

ÜST KATLARDA PANİK

Bu sırada, üst katlarda oturan vatandaşlar panik içinde dairelerinden çıkarak aşağıya inmeye çalıştı. Dumandan etkilenen 8 kişi ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Ancak Emine Bekar (61) adlı kadın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Emine Bikar’ın kızı Betül Bekar (35) ise yangın sırasında paniğe kapılıp, apartman girişinde bulunan beton zemine atladı. Ancak Betül Bekar olay yerinde hayatını kaybetti.

Polis ekipleri site çevresinde güvenlik önlemi alırken, çevredeki vatandaşların korku dolu gözlerle olan biteni izlediği görüldü.

Yangının çıktığı binanın hemen yanında bulunan 1. Blok’ta oturan bir aile ise "Hiç bilmiyoruz, biz en üst katta fakat diğer blokta oturuyoruz. Bir anda başladı, yani biz bağrışmalara çıktık. Ne olduğunu bilmiyoruz. Bir kişinin atladığı söyleniyor ama ispatlanmış bir şey yok" dedi.

Polis ekiplerinin olay yeri inceleme çalışmasının ardından, Betül Bekar’ın cesedi Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

"HEM BAŞIMIZ SAĞOLSUN, HEM GEÇMİŞ OLSUN"

Olay yerine gelen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazetecilere, "Şu anda tespit ediyoruz, aslında elektrik kontağından çıkmış bir yangın. Yukarıya doğru devam ediyor. Aldığımız bilgiler doğrultusunda, vatandaşlarımızın bir kısmı hastanede. Bir kısmı burada, tespit yapılıyor. Ama daha çok panik anında yaşanan birtakım sıkıntılar. Bütün arkadaşlar, itfaiye, sağlık ekibi, belediyenin ekibi şu anda burada. Binada ev içine yansımış bir yangın yok, koridorda ve yukarıya doğru devam eden, ama panik anı çok tesirli olmuş vatandaşlarımıza. Şu an 8 vatandaşımız hastanede. Resmi bilgi değil ama, bir vatandaşımız burada, bir vatandaşımız hastanede... Hem başımız sağolsun, hem geçmiş olsun" dedi.

Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

MAHALLELİ SEFERBER OLDU


Bu arada, Beylikdüzü Belediyesi, yangın nedeniyle mağdur durumda kalan apartman sakinleri için site içinde bir çadır kurdu. Mahalle halkı da evleri yangından zarar görenler için seferber oldu. Site sakinleri, mağdur ailelere yiyecek ve su taşıdı.

Editör: TE Bilişim