Türkiye genelinde aralıksız devam eden yasa dışı dinleme operasyonlarına bugün bir yenisi daha eklendi. Operasyonların bugünkü durağı ise Eskişehir oldu. Savcılık tarafından verilen talimat doğrultusunda  Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri eş zamanlı operasyonlara imza attı. Cumhuriyet Savcısı Orhan Sancak önderliğinde gerçekleştirilen operasyon doğrultusunda 10 polis memuru gözaltına alındı. 

Usulsüz dinleme operasyonu çerçevesinde gözaltına alınan polislerin isimleri ise şöyle: Eskişehir eski İl Emniyet Müdür Yardımcısı ve eski İstihbarat Şube Müdürü Mustafa Aygün, eski İstihbarat Şube Müdürü Mustafa Arık, Komiser Mustafa Ünal, Komiser Nureddin Külçü, Erdoğan Balaban, Kubilay Ercan, Musa Kahraman, bir süre önce Kastamonu’ya atanan ve şu an burada izinde olan Komiser Erkan Soydan ile ismi öğrenilemeyen iki polis...

Operasyon sonrasında yakalanan polisler sağlık kontrolünden geçirilerek Kütahya Yolu üzerindeki Aydıner Hizmet Binası'nda yer alan Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne sorguya götürüldü. 

Söz konusu operasyonun gerekçesi ise 'Usulsüz dinleme' olarak belirtildi. Savcılığın bu operasyonda polisleri gözaltına alma gerekçesi ise 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, kurulan örgütü üye olmak. Örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, iftira, özel hayatın, haberleşmenin gizliliğini ihlali, kişisel verilerin hukuk aykırı olarak kaydedilmesi, kamu araçların usulsüz olarak suçta kullanılması' olarak belirtildi. 

Twitter fenomeni haline gelen Fuat Avni ise bugün yapılacak operasyonu dün akşam saatlerinde resmin Twitter hesabı üzerinden duyurmuştu. Sabah operasyon haberini duyanlar, Fuat Avni yine bildi demekten kendini alıkoyamadı. 

Yapılan açıklamaya göre Eskişehir Merkezli olan operasyonda  Kırklareli, Kırşehir, Kastamonu, Karabük, Antalya , Kayseri, Kocaeli, Diyarbakır ve Ankara 'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 28 emniyet mensubunun gözaltına alındığı bildirildi.
Editör: TE Bilişim