Şişli Belediye Başkanı Hayri Inönü, bu yıl Nişantaşı’nda yılbaşı süslemeleri ve eğlenceleri düzenlenmemesine ilişkin eleştirilere yanıt verdi.

Belediyenin ağır borç yükü altında bulunduğunu belirten Inönü, Nişantaşı sakinlerine “yılbaşında eğlence geleneğini imece yöntemiyle gerçekleştirme” çağrısı yaptı. Inönü, yazılı açıklamasında, göreve geldiğinden beri muhalif olan çevrelerin, eleştiri ve saldırılarına dayanak oluşturacak malzeme bulmakta zorlandıkça yapay gündemler yaratarak, halkı ve medyayı kendilerine karşı kışkırtmaya yeltendiklerini savundu.

Yılbaşının yaklaştığı şu günlerde söz konusu çevrelerin bu kez de Nişantaşı yılbaşı eğlencelerini hain planlarına alet etmeye başladıklarını belirten Inönü, bu zihniyetin, “Nişantaşı neden hâlâ karanlık?” sloganıyla ortalığı velveleye vermeye çalıştığını kaydetti. Inönü, şöyle devam etti: “Kamu kaynaklarının duyarsızca cadde ve sokaklara attıkları birkaç halı parçası ve yapay ışıklandırmayla harcanarak Nişantaşı’mızı aydınlattıklarını mı sanıyorlar? Şişli Belediyemiz ağır borç yükü altında bulunmasaydı, Şişli halkımızın yaşam standardı en azından yoksulluk sınırının biraz daha üzerinde olabilseydi, biz sizler için bugüne kadar yapılandan çok daha coşkulu eğlence programları düzenlerdik. Ancak yıllarca kırmızı halı ve süs lambalarıyla halkımıza göstermelik bir şaşaa sunulurken, kamu kaynakları çarçur edilmiş, belediyemiz ne yazık ki ağır bir borç yükü altına sokulmuştur. Öyle ki sadece Nişantaşı semtimizin kırmızı halı ve süs lambaları için milyonlarca lira harcama yapıldığı saptanmıştır.”

HAYRİ İNÖNÜ’DEN YILBAŞI KUTLAMALARI İÇİN ÇARPICI AÇIKLAMA:

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Nişantaşı’nda bu yıl yılbaşı süslemeleri ve kutlama programının yapılmamasıyla ilgili zehir zemberek ifadeler kullandı: “Paraları çarçur etmişler, borç içindeyiz” Nişantaşı’nda, geçen yıllarda renkli ve görkemli kutlamalar yapılmıştı. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, “Kırmızı halı ve süslemeler için önceki yıllarda milyonlarca lira harcanmış” dedi.

‘AYNI YANLIŞLARA DEVAM ETMEM’


Inönü, hizmet sözüyle göreve geldiğini, birtakım gerçekleri göz ardı edip aynı yanlışlara devam etmeye vicdanının ve ideolojik anlayışının izin vermediğini vurgulayarak, Nişantaşı sakinlerine şöyle seslendi: “Belediyemizin içerisinde bulunduğu borç yükü bilgisini sizlere verdim. Buna rağmen bu yıl da halı ve lamba süslemeleri için milyonlarca lira borçlanarak harcama yapılmasına rıza gösterebilecek misiniz? Sizlerle empati kuruyorum ve buna rıza göstermeyeceğinizi biliyorum. Eğer isterseniz gelin, Nişantaşı eğlence geleneğimizi imece yöntemiyle yapalım. Nişantaşı halkı ve esnafının işbirliğinde örnek bir model geliştirelim ve Nişantaşı’nı birlikte süsleyelim, eğlence ve coşkuyu birlikte paylaşalım.”
Editör: TE Bilişim