İsrail'in Gazze üzerindeki saldırılara sürekli olarak devam etmesi üzerine ve hastanelere de saldırmasıyla ölü sayısı 1000'i aşmış ve yaralı sayısı 6000'i aşmış durumda. Bülent Arınç'ın yanı sıra pek çok siyasinin kınadığı saldırıların son bulması adına kalıcı ateşkes çalışmaları da sürmekte.
İsrail'in Gazze'deki masumlara yönelik yaptığı saldırılara değinen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, saldırıları lanetlediğini ve bir an önce son bulması için gerekli çalışmaların sürdüğünü belirtti. Gazze'deki katliama Türkiye olarak sessiz kalmadık diyen Arınç, başta Başbakan olmak üzere tüm Türkiye halkına bu duyarlılıktan ötürü teşekkür etti.

Gazze haberlerini aldıkça sürekli olarak Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki toplantılarda İsrail'e karşı gösterdiği tepkinin aklına geldiğini belirten Bülent Arıç, işte Türkiye'nin Cumhurbaşkanı bu şekilde olmalıdır dedi. Çok şükür ki şimdi bu isim Türkiye'nin Cumhurbaşkanı koltuğuna oturuacak ve Türkiye hakettiği mertebeye ulaşacak dedi.

Bursa il teşkilatınca düzenlenen bayramlaşma toplantısına katılan Bülent Arınç gündemdeki konulara değinirken Cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Topuyla tüfeğiyle Filistin'in üzerine giden İsrail'e karşı nasıl bir duruş sergilediğini herkesin Davos'ta gördüğü Erdoğan'ın gösterdiği tepkiyi ne Obama, ne Putin ne de hiç bir kimse gösteremedi dedi. İşte 12. Türkiye Cumhurbaşkanı böyle yürekli biri olmalı ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilişim