Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud, Yemen'deki son gelişmelerle ilgili olarak bir telefon görüşmesi yaptı.
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suud Kralıyla yaptığı görüşmede, Yemen'de Husi milislerinin varılan tüm anlaşmaları ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin kararını çiğnemelerinin kaygı verici olduğuna dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yemen'in birlik ve bütünlüğünü, bölgenin güvenlik ve istikrarını tehlikeye sokan davranışların uluslararası toplum tarafından endişeyle karşılandığını da vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hassasiyet ve destek mesajından dolayı teşekkür eden Suud Kralı Selman bin Abdülaziz'in, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'den gelen talep üzerine Suudi Arabistan öncülüğünde KİK ülkeleri tarafından başlatılan hava harekatı hakkında bilgi verdiği kaydedildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Suud Kralı'nın 2 Mart'ta Riyad'da yaptıkları görüşmeye atıfta bulunarak, iki ülke arasındaki ilişkileri en üst seviyeye çıkarma konusundaki kararlılıklarını görüşme vesilesiyle yeniden teyit ettikleri belirtildi. 
Editör: TE Bilişim