Olay, Tekirdağ yolu Karatepe mevkiinde vuku buldu. Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinden Çerkezköy ilçesine gitmek için yola çıkan Ergin Gider idaresindeki 59 LB 334 plakalı hafif ticari vasıtanın, Karatepe mevkiine gelmekde olduğu sırada araçtan dumanlar yükselmeye başladı. Sürücü Gider, hemen vasıtadan inerken, meydana gelen patlama ertesi araç yanmaya başladı. Alevlerin kısa zamanda tamamını sardığı araç olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Yangın sonrası, yanan aracını gören Gider, “Aracı daha iki gün evvel yeni aldım. Daha satışını bile almadım şimdi ben ne yapacağım. Yolda seyir halindeydim bir anda dumanlar çıktığını gördüm. Araçtan inerek dışarıya çıktım ve araba aniden alev alarak yanmaya başladı” diye belirtti .
Yolun sol şeridinde alev alarak kullanılmaz hale gelen vasıta çekici yardımı ile otoparka çekildi. Aracın yangın mahallinden kaldırılması ile kısa süreli trafiğe kapanan yol bir daha trafiğe açıldı. Meydana gelen yangın ile ilgili itfaiye ve jandarma ekipleri tahkikat başlattı.
Editör: TE Bilişim