İsrail'in durmadan bombardımana tuttuğu Gazze şehrine yapılan saldırılardan dolayı onlarca insan hayatını kaybederken binlerce insan da yaralı bir şekilde hastanelere kaldırıldı.
Hastanelerin de hedefler arasına konmasından sonra Filistin halkı sığınacak bir yer bulamazken yaşanan bilanço da gün be gün artıyor.

Tüm dünyanın seyirci kaldığı katliama ilişkin Ekmeleddin İhsanoğlu'nda açıklama geldi.

9 partinin ortak Cumhurbaşkanı adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu, İsrail'in Filistin üzerindeki saldırılara bir an önce son vermesinin her iki ülke için de en hayırlısı olacağını dile getirdi. Ateşkesin katliama son vererek uzlaşı yolunda atılacak en önemli adımdır diyerek İsrail'e bu konuda çağrı yaptı.

Filistin'in hiç bir şey yapamadığına karşın çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne başvuru yapılarak Filistin'in hakları korunabilir dedi. Eskiden böyle bir hakkın bulunmadığını belirten İhsanoğlu, heyecan yaratıp olaylaı daha da gergin bir hale getirmek yerine Filistin için harekete geçmek en mantıklı adımdır dedi.

Ortadoğu'da yaşanan gerilimin yanı sıra Cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Ekmeleddin İhsanoğlu, Erdoğan'ın Başbakanlık görevi devam ederken aday olması eşit şartlarda yarışmaya engel olduğunu söyleyerek bu konuda herkesin sağduyu ile yaklaşmasını istedi.

Tanıtım, konuşma ve miting çalışmaları ile halkın sevgisini ve güvenini kısa sürede kazanan İhsanoğlu, tanımıyoruz kelimesini ortadan kaldırıp insanların bize inanmasını sağladık dedi.
Editör: TE Bilişim