İcadiye Mahallesi Şehitlik karşısında abes bir ofiste bir araya gelen grup ismine açıklama yapan Süleyman Tanış, 8 Mart 2010'da Eyüpbağları Sulama Birliği'nin tasfiye kurulu tarafından feshedildiğini söyledi.

Feshetme işlemiyle İl Özel İdaresi'ne bağlı çalışan 26 kadrolu işçinin de DSİ 9. Bölge Müdürlüğü'ne devredildiğini öne süren Tanış, "DSİ 9. Bölge Müdürlüğü hem tasfiye kurulu hem de Elazığ Valiliği'nin verdiği kararı uygulamayarak bizleri mağdur etti" diye konuştu.
Tanış, DSi'de işbaşı yaptırılarak haklarının devam ettirilmesi gerekirken, yaklaşık 5 yıldır herhangi bir çözüm üretilmediğini ve bekletildiklerini öne sürdü. Bu süre zarfında maaş almadıklarını, sigortalarının yatırılmadığını bunun için de hukuki her yola başvurduklarını anlatan Tanış, "Tüm bu menfi gelişmelerden ötürü arkadaşlarımızla beraber açlık grevine gitme kararı almış bulunmaktayız. 5620 sayılı kanun gereğince hangi haklar verilmişse biz o hakları istiyoruz" dedi.

Eylem öncesi konuyla ilgili Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu ile görüştüklerini belirten Tanış, Zorluoğlu'nun konuyla yakından ilgileneceğini kendilerine ilettiğini aktardı.
Tanış, hakları iade edilinceye kadar açlık grevini sürdüreceklerini söyledi.

Editör: TE Bilişim