Diyarbakır iline bağlı olan merkez Bağlar ilçesinde evinde tüpten sızan gazın oluşturduğu tazyik sebebiyle patlama meydana gelen 35 yaşında olan Şükran Timurtaş, girdiği şok üzerine 5. kattaki balkondan atladı. Sokakta beton zemine çakılan genç kadın yaşamını yitirirken, patlama esnasında genç kadının evde bulunan 7 aylık bebeği kapıyı kırıp içeri giren polis tarafından çıkarıldı.

Merkez Bağlar İlçesi Hatboyu Caddesi 446'ncı sokaktaki Polat Apartmanının 5. katında oturan inşaat işçisi Eyüp-Şükran Timurtaş'ın evinde bugün saat 10.30 sıralarında tüpten sızan gazın oluşturduğu tazyik ile patlama meydana geldi. Oldukça büyük bir gürültü ile gerçekleşen patlamanın etkisi ile evin kapı ve pencereleri kırılırken, patlama ile şoka giren 35 yaşında olan Şükran Timurtaş, balkona çıkarak kendini aşağı attı. Balkonlarından vakası izleyen komşuların şaşkın bakışları arasında kendini boşluğa bırakan Şükran Timurtaş, düştüğü beton zeminde yaşamını kaybetti. Olayın polise bildirilmesi ile hadise yerine gelen polis ekipleri patlama esnasında evde bulunan 7 aylık Şebin Timurtaş isimli bebeği evden çıkarmak için kapıyı kırarak içeri girdi.

Polis ekipleri patlamanın yaşandığı evde 7 aylık Şebin'i kurtarıp evden çıkarırken, bebek ambulansa konuldu. Patlama esnasında evin oturma odasında bulunduğu belirtilen Şebin bebek, Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi acil servisine kaldırılarak tedavi altına alındı. Olaydan sonra evde inceleme yapan ekipler, patlamanın etkisiyle evin camlarının tamamen hasar gördüğünü belirlerken, mutfak kapısı ve buzdolabının yerinden fırlayarak evin koridoruna savrulduğunu ifade etti. Vakası öğrenen Timurtaş'ın hadise yerine gelen yakınları öfke krizleri geçirirken polis onları güçlükle sakinleştirdi. Timurtaş'ın kimi yakınları fenalık geçirirken, baygınlık geçirenler ambulansa alınarak hastaneye gönderildi.

Patlamanın meydana katıldığı evde yapılan ilk incelemede, mutfak tüpünden sızan gazdan oluşan tazyik sebebiyle patlama meydana katıldığı belirtilirken, Şükran Timurtaş'ın korku ve panik durumunda mi atladığı, yoksa patlamanın etkisi ile mi düştüğü araştırılıyor. Olayla alakalı geniş çaplı soruşturma başlatıldı. 
Editör: TE Bilişim