Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, yanındaki heyetle '"5 Nisan Avukatlar Günü" dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret ederek, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı.

Feyzioğlu, gazetecilerin sorularını yanıtlarken Türkiye'nin en güvenilir kimliğine sahip olduklarını, adliyeye her gün işi dolayısıyla girenlerin içinde avukatlar kadar güvenli giriş yapan başka hiçbir kesim bulunmadığını savundu.

"ÇANTAMIZI X-RAY'E KOYARIZ"

Avukatların adliye girişlerinde aranıp-aranmamasına değinen Feyzioğlu, "Bizim buna itirazımız yok ki, çantamızı biz X-Ray'e koyarız. Biz duyarlı kapıdan da geçeriz. Uçağın pilotu duyarlı kapıdan geçmiyor mu? Uçağın mürettebatı çantasını X-Ray'e koymuyor mu? Ben bu uçağı uçuruyorum ben duyarlı kapıdan geçmem diyen bir pilotun havaalanına girebildiğini gördünüz mü? Peki ülkenin hakimi savcısı niçin buna karşı çıkar? Biz şunu söylüyoruz: Aynıyız, eşitiz. Bizim eşitliğimizin kaynağı halkımızın çok iyi anlamasını istirham ediyorum, bizim eşitliğimizin kaynağı halkın hakkını, yurttaşın hakkını savunuyor olmamız. Yani devletin hakimi ve cumhuriyetin savcısı karşısında vatandaşı savunan avukat. Dolayısıyla Cumhuriyet savcısı hakim ve avukatın eşitliği avukatın yurttaşı savunuyor olmasından. Orada yurttaş eşit aslında. Bu eşitlikten vazgeçtiğimiz anda yurttaşlarımız devletin karşısında zayıf duruma düşerler. İşte oradan Mussolini'nin lafına geliriz. 'Avukatlar olmasaydı ben bu devleti öyle güzel yönetirdim ki.' Ama biz varız ve bu devleti hukuk devleti olarak yönetmek zorundalar. Üstünlerin hukukuna karşı hukukun üstünlüğü arkadaşlar. Biz bunun için varız" dedi.


"RESTLEŞME GÜNÜ DEĞİL"


İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde cuma günü avukatların polis tarafından aranmak istenmesi üzerine çıkan gerginlik ve tartışmalara değinen Feyzioğlu, şöyle devam etti:


"Öncelikle hepimizin içi yanıyor. Bir meslektaşımızı kaybettik. Aynı sırada okuduğumuz aynı okullardan mezun olduğumuz bir arkadaşımızı, bizim gibi bir hak savaşçısını kaybettik. O yüzden ayrımız gayrımız yok bizim. Bugün restleşme günü değil. Bugün hakikaten birlik beraberlik günü. Birlikte teröre karşı akılcı çözümleri üretme günü."



Editör: TE Bilişim