Sabah gazetesinin haberine göre; Eskiler, özellikle Süleyman Seba dönemini iyi bilenler Beşiktaş'ın sezon açılışı öncesi Yahya Efendi Dergahı'nı ziyaret edip, Şeref Bey'in mezarında dua ettikten sonra stada sezon açılışına gittiğini hatırlar.

YAHYA EFENDİ DERGAHI

2000'li yıllardan sonra unutulan bu gelenek, Fikret Orman'ın başkanlığa seçilmesiyle yeniden hayata geçti. Orman sadece sezon başında takımı getirmekle kalmayıp, şehir dışında olmadıkları her Cuma, sabah namazında yakın dostlarıyla birlikte Yahya Efendi Dergahı'nı mesken tuttu.Ardından gelen kahvaltı ve sohbet Beşiktaş Başkanı'nın en keyif aldığı organizasyonların başındaydı.

SON MİSAFİR DEMBA BA

Fikret Orman'ın son misafiri ise "Türkiye'de Müslümanlar namaz kılmak için neden camileri kullanmıyor?" diye saşkınlığını ifade eden Demba Ba oldu. Fikret Orman, Engin Şen, yöneticiler Umut Güner, Emre Kocadağ, Hüseyin Mican, Serdar Güzelaydın, Şükrü Yazıcıoğlu, Fatih Karayel, Fatih Baş, Ömer Albayrak gibi dostlarıyla tekrarladığı bu organizasyona Demba Ba ayrı bir renk, ayrı bir güzellik kattı.



GEMİCİLERİN VE YOLCULARIN DERGAHI

Beşiktaş'ın tarihinde Yahya Efendi'nin önemli bir yeri vardır. Beşiktaş'ın kuruluşundan itibaren Çırağan Sarayı ve Şeref Stadı'nın arkasında yer alan Yahya Efendi'nin adını taşıyan ve türbesinin bulunduğu dergah, siyah-beyazlı camianın uğrak yeri oldu. Asırlardır, "Yolculukta kazalardan, belalardan koruduğuna" inandıkları Yahya Efendi, duaya gelen gemicilerin, yolcuların ziyaret ettiği bir türbe olmuştur. Ancak bir asırdan fazla Beşiktaşlılar için burayı önemli kılan tek unsur Yahya Efendi'nin türbesi olması değildir. Beşiktaş Futbol Şube kurucusu Şeref Bey'in mezarı da burada bulunmaktadır.

YAHYA EFENDİ CAMİ

Başkan Fikret Orman, gittiği her yere Beşiktaş'ı da götürüyor. Camii ziyareti sırasında Orman'ın üzerinde Beşiktaş eşofmanı vardı. Başkan'ın yanındaki isim de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Engin Şen'di.

ALLAH NAZARDAN SAKLASIN

Fikret Orman dualarında önceliği nazara ve sakatlıklara verdi. Beşiktaş iyi oynadıkça sakatlıkların çoğaldığını belirten Orman, "Hem Mustafa hem de takım için dua ettim. Allah Beşiktaş'ı nazarlardan saklasın. Önceliğimiz sağlık, arkası gelir" dedi. Şu anda üç cephede lider olduklarını belirten Fikret Orman, "Allah bize bu günleri görmeyi nasip etti, inşallah şampiyonluğu görmeyi de nasip eder. UEFA'da hedefimiz büyük. Şampiyonluk istiyoruz. Ancak bu yıl mı olur ya da başka bir yıl mı olur, onu bilemem" şeklinde konuştu.

FİLİSTİN VE GAZZE'DE DRAM VAR

Her zaman, kendisine verdiği nimetler, güzel yaşam ve sağlık için Allah'a şükrettiğini belirten Demba Ba ise Filistin ve Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekti. Senegalli yıldız, "Bu sadece Müslümanların değil, bütün vicdan sahibi insanların duyarlılık göstermesi, çözüm bulması gereken bir sorun. Sadece oradakiler için değil, bütün mazlumlar için üzülüyorum" dedi. Tecrübeli futbolcu şöyle devam etti: "Hepimizin bir şeyler yapması gerektiğine inanıyorum. Sadece Müslümanların değil, tüm mazlumların sesine kulak vermemiz gerekiyor. Onlara yardım edebilirsek, hayatı paylaşabilirsen, daha yaşanabilir bir dünya üretebiliriz" ifadelerini kullandı.

ÖNCE KUPA SONRA UMRE

Beşiktaş'ın gol makinesi Demba Ba, şampiyon olurlarsa kutsal toprakları bir kez daha ziyaret etmeyi planlıyor. Senegalli yıldız, Beşiktaş'a transferi sürecinde de Umre'ye gitmişti. Bu organizasyonu bizzat Başkan Fikret Orman'ın üstlendiği ileri sürüldü. Orman ise bu konuda son derece ketum davrandı. Sorularımıza rağmen herhangi bir açıklama ya da yorum yapmadı. Kim bilir belki de bu kez birlikte giderler.
Editör: TE Bilişim