7 Temmuz'dan itibaren Gazze'deki bombardımanda Filistinliler hayata tutunmaya çalışıyor. Öncelikle Koruyucu Hat ismindeki hava saldırılarıyla başlayan operasyona 17 Temmuz'da kara saldırıları da eklenince savaşın bilançosu bir hayi arttı.
İlk günden bu yana yaklaşık 1500 insanın hayatını kaybettiği İsrail saldırılarında 7000'in üzerinde de yaralı var. Tüm insanlığın sessiz kaldığı bu katliamda insanlar bombaların altında yaşama tutunmaya çalışıyor. Pek çok ülke tarafından insani yardımlar gönderilen Gazze'de bombaların aldığı canların yanı sıra açlık ve salgın hastalıktan dolayı ölen insanlar da bulunuyor.

Gazze'deki okullara ve hastanelere sığınmak isteyen insanların da canını almaya başlayan İsrail ordusu, artık hastaneleri ve uluslararası toplum kuruluşların binalarını da bombalamaya başladı. En ufak olayda kendisini hissettiren Birleşmiş Milletler'in bu duruma dahi sessiz kalması ise savaşın ayrı bir ilgi çeken durumu.

Gazze'deki saldırılar nedeniyle çocuklarını kaybetmekten korkan anneler gözyaşı döküyor. Özellikle hastanelerin bombalanmaya başlaması ile yaralı çocukların ölümünden anneler endişe duyuyor ve korku altında yaşıyor.
Editör: TE Bilişim