Haliç Köprü çıkışında dün saat 23.00 sıralarında birçok aracın lastiğinin patlayarak yolda kaldığı ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Yapılan araştırmada Haliç Köprüsü'nden Mecidiyeköy istikametine giden bir araçtan kırtasiye kolisinin düştüğü ve koli içerisindeki maket bıçaklarının araçların lastiklerine saplanarak patlattığı ortaya çıktı. Yaklaşık 40 aracın yola saçılan falçatalar nedeniyle lastiği patladı; yaşanan olay nedeniyle de Haliç Orta Köprü Mecidiyeköy istikametine trafiğe kapatıldı. Araç sürücüleri de alternatif yollara yönlendirildi.

BİRDEN FAZLA LASTİĞİ PATLAYAN ARAÇLAR YOLDA KALDI

Araçlarının lastiklerinin patladığını fark eden sürücüler araçlarını emniyet şeridine çekti. Aracının tek lastiği patlayan sürücüler yedek lastiklerle yola devam ederken; onlar kadar şanslı olmayan sürücüler ise yolda kaldı. Sürücülerin yardımına yol yardımı ekipleri ve polisler yetişti.

35 YILDIR YOL YARDIMINDA ÇALIŞIYORUM BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM

Köprüyü geçtikten bir süre sonra araçlarının lastiklerinin patladığını söyleyen bir sürücü, "Bir çok araç yolda kaldı. Ben de sonra fark ettim. Bıçak gibi bir şey lastiklere girerek patlatmış" şeklinde konuştu. Yol yardımı firmasında çalışarak vatandaşlara yardım etmek için gelen bir görevli ise "35 yıldır bu mesleği yapıyorum ben böyle bir şey görmedim. Yol yardımı için geldik neye müdahale edeceğimizi şaşırdık. 4 lastiği patlayan araç bile vardı. İki lastiği patlamış. Birisini yedek lastikle değiştiriyoruz. Diğerine ne yapalım. Yola falçata dökülmüş. Bütün vatandaşlar mağdur olmuş" diye konuştu.

2 SAAT SONRA YOL TRAFİĞE AÇILDI

Polis ekiplerinin incelemelerinin ardından koliden dökülen falçatalar belediye temizlik ekipleri tarafından toplanmaya başlandı. Yapılan inceleme ve temizlik çalışmalarının ardından da yaklaşık 2 saat sonra Haliç Orta Köprü Mecidiyeköy istikameti yeniden trafiğe açıldı. 
Editör: TE Bilişim