İsrail ordusu Gazze'ye düzenlediği saldırılarla binlerce sivilin canına kıydı. Çocuk, kadın demeden insanların üzerine bomba yağdıran İsrail, saldırılarını arttırmaya devam ediyor.
Uzun süredir devam eden hava saldırılarında binlerce insan hayatını kaybetmişti. Kana doymayan İsrail, hava saldırılarının yanına kara saldırılarını da ekledi. Kara operasyonlarına özellikle iftar ve sahur saatleri yoğunluk veren İsrail, Filistin halkının sığınabileceği ev, okul gibi yerlere de saldırmaya başladı.

Dünyadaki bir çok ülkeden kendisine çağrı yapılan ve savaşın bir anca bitirilip ateşkes istenmesine karşı aldırış etmeyen İsrail, uluslararası toplum kuruluşların yaptığı çağrıla da aldırış etmedi.

Birleşmiş Milletler'in de yapılan saldırılardan dolayı endişe duyması ve yapılan toplantıdan sonra saldırıların sona ermesini istemesi İsrail'in pek umrunda değil gibi görünüyor.

Kendisini hiç kimsenin durduramayacağını düşünen İsrail, Gazze'de yaptığı saldırılar yetmezmiş gibi artık Filistinli olmayanları da tehdit ediyor. Haber yapmaya çalışan gazetecilere de tehditler savuran İsrail askerlerinden dolayı bir çok yabancı ülkeyi terk etmek için Erez Sınır Kapısı'nda bekliyor.

Gazze tarafına geçmek isteyen yabancı gazetecilere yaşanacak durumlarda İsrail'in hiç bir sorumluluk üstlenmediğini belirten bir form imzallatığı ifade ediliyor. Bu nedenle gazeteciler ülkeden ayrılmak için çaba sarfettiklerini belirtti.

Gazze'de görev yapan bir gazetecinin İsrail'in bombalarıyla hayatını kaybetmesinden sonra gazeteciler bir an daha bu ülkede durmak istemediklerini söylediler.
Editör: TE Bilişim