Gazze'ye yönelik saldırılarda toplamda 700'e yakın masum insan hayatı kaybederken 4 binin üzerinde insan yaralanadı. Hastanelerin de hedefler arasına eklemesi bilançonun artmasına neden olacak.
Pek çok ülke ve uluslararası toplum kuruluşu tarafından ateşkes çağrısı yapıldı ve barış için müzakerelerin başlanmasının gerektiği vurgulandı. Ancak İsrail bu çağrılara kulak vermeyip saldırılara devam edeceği yönünde açıklamalarda bulundu.

Bir çok ülke bu cevap sonrası İsrail'e karşı tavır alırken Şili, Venezuela, Türkiye, İsrail Konsolosu'nu ülkesine göndermişti. Türkiye ve Fransa'da İsrail markalarına karşı boykot başlatılmıştı ve İsrail de cevap olarak Türk markalarını boykota başlamıştı.

Lübnan gibi Ortadoğu ülkelerinden de İsrail'e protesto yağarken yeni bir protesto da sanatçılardan geldi. Özellikle İstanbul'da protesto edilen İsrail, Galatasaray Meydanı'nda toplanan sanatçılar tarafından sazlı sözlü şekilde protesto edildi.

İsrail aleyhine çeşitli sloganlar atılırken, pankartlar açıldı ve renkli görüntüler yaşandı. Karadenizli sanatçıların tulum ile destek verdiği gösteride Filistinli konularda atışmalar yapılıp, şiirler ve türküler okundu.

Renkli görüntüler sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan sanatçı grubun sözcüsü, Filistin'de savunmasız bir şekilde üzerine bomba yağan kardeşlerimizin yanındayız dedi. Kınanmaların ve protestoların hedefinin sadece İsrail olmadığına dikkat çekilirken buradan İsrail'in yanı sıra ABD ve komprador Arap ülkeleri de kınandı. Sanatçı halkın yanındadır ve her zaman halkla beraber diyen basın sözcüsü, katliama sessiz kalan tüm dünya ülkelerine ve Birleşmiş Milletler'e olumlu yönde adım atmaları için çağrıda bulundu.
Editör: TE Bilişim