Bugün İzmir Ege Üniversitesinden gelen haberler gündeme oturdu. 1 öğrencinin ölmesi de tüm Türkiye' yi üzdü. Fırat Çakıroğlu adlı genç, çıkan olaylar sonucunda hayatını kaybederken, yandaşları ise bu kan burada kalmayacak diye haykırmaları tüm İzmir den duyuldu. İki karşıt grup ne için çatıştı ya da çatışmak mı gerekliydi. İzmirli bu soruları kendine sorarken, karşıt gruplarda da sinir dinmemekte. Bugün öğle satlerinde Ege Üniversitesinde meydana gelen kanlı bıçaklı kavganın sonucu olan Fırat Çakıroğlu' nun kanını yerde bırakmayacak olanlar kim? 

Türkiye' nin gerginliği Ege Üniversitesine de yansıdı ve karşıt 2 grup çıkan kavga ile sarsıldı. Çok sayıda öğrencinin yara aldığı kavga da ölen taraf Ülkücü gençlik. Ve Fırat Çakıroğlu bu kavgadan  atar damarına aldığı bir bıçak darbesiyle ,kaldırıldı Ege Üniversitesi Hastanesinde son nefesini verdi.  Olayın büyüyeceğini anlayan polis, Ege Üniversitesi Hastanesine gelen ülkücü gençlik için savunma mekanizması yarattı. Ülkücü gençlerin ifadelerini almak için karakola götürülmesi ve kamera kayıtlarına ulaşmak için de herkesin kurcalanmasını sağlayan polise karşı da gerginlik çıktı. Ülkücü gençliğin bu öfkesi dinmeyecek. Karşıt grubun teröristler olduğunu savunan İzmir halkı; bıçak ve sopalarla saldırıldığı iddiasını gündeme taşıdı. 

Ege Üniversitesi kampüsündeki gerginlik çevik kuvvetin de müdahalesiyle son buldu ancak izleri ağır oldu. Teröristlere karşı intikam politikasını bırakmayacak olan ülkücü gençlik, her an bir yerlerde olay çıkartabilir korkusuyla Ege Üniversitesi boşaltıldı. 

EGE ÜNİVERSİTESİ HASTANESİNE GELEN ÜLKÜCÜ YANDAŞLAR, KENDİNİ KAYBEDECEK,

Fırat Çakıroğlu nun ani ölümü tüm yurdu etkilerken, ailesinin de sinir krizleri geçirmesine yol açtı. Acil önünde de durmayan öfkeli ülkücüler, reislerinin ölmesini sindiremeyerek her yere saldırdı. 

Ege Üniversitesi Edibiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Fırat Çakıroğlu' nun, 4 seneden beri ülkü ocaklarının Ege Üniversitesi sorumlusu olduğu söylendi. Hayalinde Ege Üniversitesinde akademisyen olarak kalmak isteyen Fırat Çakıroğlu için; ülkü ocakları genel başkanı Olcay Kılavuz ' da İzmir' e geldi.  Kılavuz sosyal medya da' Ölen Fırat Çakıroğlu beni gerginlik çıkacak diye defalarca aradı, önlem almayanalr utansın. Yüce başkanımızın şehitlik mertebesine ulaştığı bugün, herkese rahmet dilerim' diye taziye mesajı yayınladı. Engin Alan ise Ege Üniversitesindeki durumu öğrenince ' bir ölür, on bin diriliriz' diye paylaşımda bulundu

Ayrıca bıçak ile yaralanan diğer bir öğrenci Nurullah Semo' nun da durumu ağır. MHP binası kan ağlıyor. 

Sebebi ise sadece formasyon derslerinde çıkan bir sorun ve sorun sonucunda iki grup arasında çıkan arbede, bu duruma kadar geldi.




Editör: TE Bilişim