Cumhurbaşkanı seçiminin yaklaşması ile tüm yurdu seçim gerginliği sarmaya başlarken adayların da seçim maraton hız kazanıyor.
Türkiye'nin dört bir yanında çalışmalar yapan Cumhurbaşkanı adayları köşke çıkmak için birbirleriyle kıyasıya yarışıyor. Türkiye için elinden geleni en iyisini yapacağını söyleyen adaylardan kimin kazanacağı herkes tarafından farklı şekilde lanse edilse de seçimin büyük bir rekabete gebe olduğu kesin.

Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan açıklama sonrasında Erdoğan'ın Başbakanlık görevi devam ederken Cumhurbaşkanı adayı olmasında herhangi bir mahsur bulunmadığı anlaşıldı ve Recep Tayyip Erdoğan resmen aday oldu.

Ak Partililer tarafından Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacağı kesin gözüyle bakılan Erdoğan'a bir destek de Kıbrıs'tan geldi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Cumhurbaşkanı Anastasiadas, Cumhurbaşkanı seçimlerinde gönünlünün Recep Tayyip Erdoğan'dan yana olduğunu ve seçimi de kazanmasına da kesin gözüyle baktığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı seçiminde kimin kazanacağının Türk halkının tercihinde olacağını söylese de kazananın Erdoğan olacağını söyleyen Rum lider, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması ile Kıbrıs'taki durumların daha olumlu yönde ilerleyeceğini tahmnin ediyor. Seçim sonrası Kıbrıs konusunda iyi yönde adımlar atılacağını ifade etti.

Kıbrıs'taki yeşil hattın iptal edilmesini isteyen lider, barış ve özgürlüğün olduğu bir Kıbrıs'ta yaşamak tüm Kıbrıslıların hakkı dedi. 40 yıldır tam olarak çözüme kavuşmayan ada problemlerinin bir anca çözülerek herkes için en iyisinin aranamasını istedi.
Editör: TE Bilişim