Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, IŞİD militanlarının Suriye’nin Kobani kentindeki Mürşitpınar Sınır kapısına 4-5 saat süren ve yoğun saldırılar gerçekleştirdiğini, tüm saldırılara rağmen kapının el değiştirmediğini kaydetti. Yaralıların Türkiye'ye geçişlerine izin verildiğini söyleyen Küçük, IŞİD militanlarının Türkiye topraklarını kullandığı iddialarını ise yalanladı.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, IŞİD miltanlarının YPG güçlerinin elinde bulunan Kobani bölgesindeki Mürşitpınar Sınır Kapısı’na yönelik 29 Kasım Cumartesi günü sabah saat 05.00 sıralarında yoğun bir saldırı gerçekleştirdiğini ifade etti. saldırıların 4-5 saat sürdüğünü belirten Vali Küçük, “Yoğun şiddetli bir saldırı yaşandı, tabi İŞİD Militanları tutunamadan geri çekildi. Şu anki durumda kapı PYD güçlerinin elindedir. Durum stabildir” dedi.

"YARALILAR TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ"

Yaralılar'ın Türkiye'ye getirildiğini ifade eden Vali Küçük, çatışmada karşılıklı olarak yaralıların olduğunu söyledi. Kobani Kızılay Başkanı Mahmut Ramazan’la görüştüğünü anlatan Vali Küçük, Mürşitpınar Sınır Kapısı’nın yoğun bir şekilde çatışmalardan tahribat gördüğünü ve geçişler ile ilgili düzenleme yaptıklarını kaydetti. Küçük, şöyle devam etti;

“Türkiye’ye girişlerde tedavi, bakımı, geliş- gidişleriyle ilgili bir düzenleme yaptık. Çünkü şuanda kapıda tahribatlar olduğundan, kapıdan yaralı alamıyoruz. Yumurtalık bölgesinden şuana kadar 23 tane Suriye vatandaşı yaralı aldık, bu yaralıların geçişlerini düzenlemek amacıyla Mahmut Ramazan Başkanlığındaki 5 kişilik Kobani ekibinin Türkiye’ye girmesine müsaade ettik. Çalışmalarımız devam ediyor.”

O İDDİALARI YALANLADI

İŞİD militanlarının veya araçlarının Türkiye topraklarını kullandığı iddiaların asılsız olduğunu vurgulayan Vali Küçük, “Kesinlikle öyle bir şey yoktur. Bizim sınırımız 24 saat silahlı kuvvetlerimiz ve Mehmetçikle korunmaktadır. Sınırı geçmeleri söz konusu bile değildir. Bu asılsız bir iddiadır. Karşı tarafta 75 gündür çatışmalar yaşanıyor. Böyle bir iddia mümkün değildir. Ve hiçbir şekilde bundan sonra da olmayacaktır. Sınırımız kullanarak geçiş yapmak isteyen her türlü silahlı güce mani olmaya gücümüz yeter. Şu ana kadar olmamıştır. Bundan sonra da olmayacaktır” diyerek açıklamalarını tamamladı.
Editör: TE Bilişim