Merkez Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Abdurrahim Karslı, Ulusal Kanal'da katıldığı Ekopolitik programında "Sayın Abdullah Gül ve Sayın Bülent Arınç ile birlikte çalışmamız mümkün değil. Çünkü bu güne kadar yapılan bütün hatalarda imzaları var" iddiasında bulundu.

Programda soruları cevaplayan ve Partisi hakkında çıkan dedikoduları da değerlendiren Prof. Dr. Abdurrahim Karslı, Gülen cemaati, yeni kurulan partiler ve Abdullah Gül-Bülent Arınç katılımları ilgili sorulara "Merkez Parti'ye ne Gülen Cemaati'nin ne de diğer cemaatlerin desteği yok. Ama bize destek olmalarını isterim. Biz Türkiye'nin partisiyiz. Hiç bir cemaate üye değiliz ama biz herkesin oyunu isteriz. Biz bu partiyi Türkiye için kurduk. Başkası için tezgâh kurmam. Öncesinde dış güçlerle çalışanlarla iş yapmayız. Ne Sayın Abdullah Gün, ne de Sayın Bülent Arınç ile birlikte olamayız. Bu insanların daha önce yaptıkları hataları nereye koyacağız? Türkiye'nin PKK'ya teslim edilmesinde, Ergenekon, Balyoz davalarında imzaları yok mu?” dedi.

“Cumhuriyetçi olan, dindar olamaz” görüşünün yayılmak istendiğini anlatan Karslı, “Cumhuriyet eşitlik ve hürriyettir. İslam dini de eşitlik ve hürriyeti savunur. Din siyasetin dışında kalmalı. Cumhuriyeti kuranlar parçalanmış bir Osmanlı'dan Türk Milleti oluşturdular. Cumhuriyet inançla çatıştırılmaz" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim