Muğla'ya bağlı Bodrum ilçesinde Yunanistan'a gitmekte olan 46 mültecinin bindiklaeı bot su alınca, denizin ortasındaki hayatta kalma savaşı can yaktı. Yasa dışı yollarla Yunanistan' a Muğla Bodrum'dan çıkan 46 mültecinin botları delindi. Hava koşullarının yetersizliği ve kalabalık olan bot üzerindeki yüke daha fazla katlanamadı ve 46 mülteci de korku dolu anlar yaşadı. Muğla'da 46 kongolu mülteci sahil güvenlik ekiplerince kurtarılıp sınır dışı edilecek

Edinilen bilgiye göre, Turgutreis Mahallesi’nden Yunanistan’ın Koas Adası’na gitmek için yola çıkan 46 Kongolu mültecinin içinde olduğu bot, Turgutreis açıklarında delinerek su almaya başladı. Yetkililerden alınan bilgiye göre kongolu mülteciler, botu İstanebul'dan alıp, Muğla Bodrum'dan kendi imkanları ile yola çıktılar. Ayrıca İstanbul'dan geldikleri anlaşılan kongolu mülteciler, akıcı konuştukları fransızca dilleri ile de dikkat çektiler. Ayrıca Muğla Bodrum' da bir kaç gündür de devamlı olarak ormanlık bir alanda saklandıkları haberleri de söylemde. 

Muğla açıklarında içerisindeki mültecilerin yükünü taşıyamayan botun su alması mültecilerin hayat kaybetme korkularını yaşamasını sağladı. Turgutreis açıklarında batmak üzere olan botta bulunan mülteciler,  balıkçıların Sahil Güvenlik Ekiplerine haber verilmesi ile  Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Muğla Turgutreis açıklarındaki botta 5 çocuk, 22 kadın, 19 erkek mülteci, Sahil Güvenlik botuna alındı.Sahil Güvenlik Ekiplerinin bölgeye çabuk gelmesi ile bottaki mülteciler kurtuldu. Ardından da bot suyla bir oldu. 

Muğla açıklarından yol alan bot, Yunanistan'a gitmek için yola çıkmıştı.
Aralarında hamile kadınların da olduğu mültecilerin, işlemlerinin ardından Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne gönderileceği öğrenildi.
Editör: TE Bilişim