Mersin'in Tarsus İlçesi'nde vahşice katledilen Özgecan için Taksim'de yüzlerce kadın, Galatasaray Meydanı'na yürüdü.

“BİZE KİM HESAP VERECEK” 

Kalabalık arasında eşi tarafından öldürülen Muhterem Göçmen’in ablası Çiğdem Evcil ” Cumhurbaşkanımız üç müslüman kardeşimiz, Amerika’da öldürüldüğü için Obama’yı sessiz kalmakla eleştirmiş ve Amerikan Başkanı’nı açıklama yapmaya davet etmişti : Biz siyasiler ülkemizde işlenen cinayetlerin sorumlularıyız. 

Bizim ülkemizde öldürülen kadınların sorumluları hangi siyasiler acaba bunu soruyorum kim bana cevap verecek. Ben iki yıldır bu savaşın içerisindeyim benim kardeşim öldürüldü.

Hesabını sordum cevabını alamadım. Şimdi soruyorum Özgecanların, bu yanan ocakların sorumlusu Obama mı? Bize kim hesap verecek. O bu soruyu Obama’ya sordu bende bu ülkenin vatandaşı olarak ona soruyorum. “diye konuştu…

“O BAKAN ORADA OTURMASIN BAŞKA İŞ YAPSIN”

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Melda Onur yaptığı açıklamada “Artık sözün bittiği yerdeyiz. 24. döneme başladık başladığımız günden belli bir mücadele içerisindeyiz. Güle oynaya yasaları geçirdik. Fakat 24. dönemde başka bir mücadele içerisindeyiz.

Bu iktidarin dil belasından kurtulamadık. Her nikahta üç çocuk, aman evlenin boşanmayın. Bakınız sağlıksız evliliklerin sağlıklı boşanmalara tercih eden bir anlayış bu. Bu da ne yazık ki aile içi cinayetleri artıyor. Bütün bunlar kızların okumayıp evde koca beklemesi için kurgulanmış bir takım politikalar.Benim bundan sonra çağrım erkeklere çünkü kadın cinayetleri bir kadın meselesi değildir.

Kadın cinayetleri bal gibi bir erkek meselesidir. Bence Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonluğu hemen boşaltılsın yerine daha çok erkek alınsın ve ne yaşandığını ne olduğu görsünler. O bakanda istifa etsin orada oturmasın artık. O bakan orada böyle bir cinayet işlenmiş ve bütün ülke ayaktayken hala kendisinden çıt çıkmıyorsa hala bugün gidip mersin’deki ailesine baş sağlığı dileyemiyorsa. O bakan orada oturmayacak başka iş yapsın”… dedi 
Editör: TE Bilişim