2014 yılı 28 Temmuz'da gerçekleşecek olan Ramazan Bayramı'nın kendisi gelmeden kaza haberleri geldi. Ramazan Bayramı'nı farklı şehirlerde geçirme adına akrabalarını ziyarete giden yada tatile çıkan sürücüler zamandan tasarruf etmek adına fazla hız yapınca ve dikkatsiz sürücüler yolda fazla yer alınca bayram kazaları kaçınılmaz oldu.
Ramazan Bayramı kazaları sonucunda toplamda 41 kişi hayatını kaybederken 266 kişi de yaralandı. Yollarda bayram kazası yaşanmaması için tüm önlemler alınmış ve sürücüler uyarılmış dahi olsa bu tür kazaların bir türlü önüne geçilemiyor. Uyarıları dikkat almayan şoförlerden dayı her bayram öncesi ve sonrası kazalarda onlarca kişi hayatını kaybediyor.

Tatilciler bayram tatilini fırsat bilerek tatil beledelerine gitmek üzere yollara çıkarken TEM otoyolu başta olmak üzere tüm yollarda trafik yoğun. Türkiye genelinde arka arkaya bir çok kaza haberi daha Ramazan Bayramı başlamadan gelmeye başladı. Son 3 gün içerisinde gerçekleşen Ramazan Bayramı kazalarında topamda 41 vatandaşımız hayatını kaybetti.

25 Temmuz ve 26 Temmuz'da bayram kazalarında 17 kişi hayatını kaybetmiş ve 192 kişi yaralanmışken arefe günü bir halk otobüsü yandı. İstanbul'da yaşanan halk otobüsü yangınında 4 kişi hayatını kaybetti. Arefe günü gerçekleşen trafik kazalarında ise 14 kişi öldü ve 266 kişi de yaralanarak hastanelare kaldırıldı.

Sadece 3 günün toplamında gerçekleşen bayram kazalarında 41 kişinin ölmesi üzerine yetkililer açıklama yapma gereksiniminde bulundu. Bayram öncesi, bayram boyu ve bayram sonrası ölü ve yaralı sayılarının artmaması için sürücüler uyarıldı ve trafik kurallarına uyulması, travik levhalarına dikkat edilmesi yanında bilgilendirme yapıldı.
Editör: TE Bilişim