İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Çağlayan Adliyesi'ndeki operasyonu büyük bir faciayla sonuçlandı. DHKP-C tarafından rehin alınan Savcı Selim Kiraz'ın yaşamını yitirdiği haberi geldi.İstanbul Çağlayan Adliyesi'ne nasıl girdiği belli olmayan 2 DHKC militanının eylemi kanlı bitti. Eylem esnasında "herşey kontrol atlında" diyen İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'un yönettiği operasyon büyük bir faciayla sonuçlandı.

Sözde Berkin Elvan'ın ölümü ile ilgili devam eden davanın adil bir biçimde yürümeyişini protesto etmek üzere Çağlayan Adliyesi'nin 6. katına kadar çıkan DHKC militanları savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin aldı. Kısa süre sonra sosyal medyada saldırganların savcının kafasına dayadıkları silahla poz verdikleri görüntüler yayıldı.

Olayın ciddiyetini bir türlü kavrayamayan İstanbul Emniyeti problemi kansız bir biçimde çözmek yerine medyayı yasaklamakla uğraştı. RTÜK nezdinde yürütülen girişimlerle konuya ilişkin haber yayını yasaklandı. Bu arada Emniyet Müdürü Selami Altınok'un "sıkıntı yok" şeklindeki açıklamaları tüm haber mecralarında yer aldı. Altınok'un bu açıklaması tansiyonu düşüreyim derken, konunun ciddiyetini sulandırmış oldu.

İstanbul Emniyet Müdürü'nün "sıkıntı yok" dediği sürecin sonunda teröristler Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit etti. Neden sonra başlatılan operasyonda 2 DHKC'li öldürüldü.

Altınok yönetimindeki güvenlik birimlerinin hem İstanbul Çağlayan Adliyesi'ni düzgün biçimde korumayıp hem de başarısız bir operasyonla savcının hayatını kaybetmesine yol açması, Türk Polisi'nin tarihine unutulmayacak kara bir leke olarak geçti.
Editör: TE Bilişim