Gazze üzerinde 7 Temmuz'dan beri devam eden bombardıman ve 17 Temmuz'dan itibaren eklenen kara saldırıları 655'in üzerinde insanın canını aldı. Saldırıların şiddetini attırarak devam eden İsrail, son Filsitinli kalana dek saldırmaya devam edecek gibi.
Tüm dünyada İsrail'e karşı tepki gösterilmiş ve masum insanların öldürülmesine son verilmesi istenmişti. İsrail bu tepkileri hiç umursamayarak kendi çıkarları için yüzlerce insanı öldürdü ve binlerce insanı yaraladı. Kısa süre önce hastaneleri de hedefleri arasına koyan İsrail ordusu, bölgede görev yapan gazetecileri e tehdit ederek nasıl bir zihniyette olduğunu gösteriyor.

Dünyadaki neredeyse tüm ülkeler İsrail'e ateşkes ve barış çağrısı yaparken Birleşmiş Milletler sadece endişe duymakla yetindi. İsrail'in yaptığı bu vahşete seyirci kalması da Birleşmiş Milletler'e karşı olan güveni sarsıyor.

En son Rusya lideri Putin, İsrail Netanyahu ile Gazze'deki son durumu göüşmek adına telefon görüşmesi yaptı. Devam eden askeri operasyonlarda masum insanların öldüğüne dikkat çeken Vladamir Putin, ateşkes sağlanarak daha fazla insanın ölümüne engel olunmalı dedi.

Kremlin Basın Merkezi yazılı bir açıklama yaparak Rusya Devlet Başkanı ve İsrail Başbakanı Netanyahu'nun telefonda Ortadoğu'daki son durumu görüştüğü bildirildi.

Görüşmenin içeriğinin en önemlisinin de Gazze'deki masum ve savunmasız halk olduğuna dikkat çekildi. Putin sivil halkı öldürmenin hiç bir amacı olmadığını söyleyerek iki ülke arasında barış sağlanmasını istedi.

Putin, müzakerelerin başlayarak ateşkesin sağlanmasını ve huzurlu bir dünyanın oluşturulmasını istedi. Politik yolların kullanılarak barışa ulaşılabileceğini söyleyen Rusya ideri, Birleşmiş Milletler'in arayı yapabileceğini belirtti.
Editör: TE Bilişim