10 Ağustos'da yapılacak Cumhurbaşkanı seçimi gün gittikçe kızışıyor. Cumhurbaşkanı adayları mitinglerine hız verirken seçim ayrı bir yönü ile de tartışılıyor.
TRT başta olmak üzere pek çok kanalın tüm adaylara aynı oranda yaklaşmadığını savunan Selahattin Demirtaş, TRT Haber, TRT Türk, TRT Avaz, TRT 6 ve TRT 1 kanalları için suç duyurusunda bulundan. 

Haber müdürleri ve Radyo Televizyon Üst Kurulu dahil olmak üzere TRT'ye cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Anayasa ve YSK'ya uygun olmayan yayın anlayışı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu ve 100 TL'lik tazminat davası açtı.

HDP kanadından gelen açıklama neticesinde TRT'nin bir kamu yayıncısı olduğu ve bunun gerektirdiği şekilde yayın gerçekleştirmesi gerektiğinin altı çizildi. Tüm Cumhurbaşkanı adaylarına aynı şekilde yaklaşılmasının Anayasal bir zorlunluktur denildi.

Cumhurbaşkanı seçimlerinin diğer seçimlerden farklı olduğunu ifade eden HDP, adayların adaylıkları dışındaki sıfatların şuanda hiç bir önemi olmadığını vurguladı. Buna göre üç adaya da aynı eşitliğin sağlanmasını istedi.

AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayını açıkladığı yayın dahil olmak üzere toplamda Erdoğan için verilen yayın süresinin diğer adaylara hiç bir zaman tanınmadığının gözlendiği söylenirken özellike son 3 günde Erdoğan için 305 dakika, İhsanoğlu için 0 dakika, Selahattin Demirtaş için 0 dakika yayın süresi tanınmıştır. Bu eşitsizliğin son bulması için HDP suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.
Editör: TE Bilişim