Kastamonu Tosya'da geleneksel pirinç festivaline katılan üniversite öğrencisi Hüseyin Akbıyık, stantları gezerken, çeşitli suçlardan sabıkalı Murat Özkan (31) ile omuz atma meselesi yüzünden tartıştı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Yüzüne yumruk yiyen Hüseyin Akbıyık ile babası Mehmet ve kardeşi Mehmet Ali Akbıyık, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek şikâyetçi olmak istedi. Ancak bu sırada kavga ettikleri ve alkollü olduğu öne sürülen Murat Özkan ile ağabeyi Ferhat Özkan da polis merkezinin önüne gelince olaylar büyüdü. İki grup arasındaki tekme Tokatlı kavga İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün içine de taştı.

Bu sırada, baba Mehmet Akbıyık'ın salladığı bir yumruk, sivil giyimli polis memurlarından Özcan Yılmaz'a isabet edince iş çığırından çıktı. Polisler de kavgaya karışınca, Akbıyık ve iki oğlu, şikâyetçi olmak için geldikleri polis merkezinde dakikalarca dayak yedi.

Sabah'tan Furkan Haykır, 3 Eylül 2011'de yaşanan dayağın görüntülerine ulaştı. Baba ve oğullarının hem şikâyetçi oldukları kişiler hem de polis memurlarından sorgu odasında dakikalarca dayak yediği, hatta Murat Özkan'ın polislerin hemen yanında Hüseyin Akbıyık'ın kafasına yumruk attığı görüldü. Gece saat 23.00'ten saat 04.00'e kadar polislerden işkence gördüğünü savunan ve hakaretlerin bir kısmını cep telefonlarına kaydeden Mehmet Ali Akbıyık ile çocuklarına bir de polise mukavemetten dava açıldı. Sabaha karşı serbest bırakılan baba ve iki çocuğu da ellerindeki ses kayıtlarını Tosya Cumhuriyet Savcılığı'na sunarak şikâyetçi oldu. Ancak, savcılık şikâyete ilişkin takipsizlik kararı verdi. Aile kararı İnebolu Ağır Ceza Mahkemesi'ne taşıyarak itiraz etti. İtiraz yerinde bulununca 7 polis memuru ve 2 saldırgan hakkında "hakaret," "zor kullanma yetkisine ilişkin sınırın aşılması," "görevi kötüye kullanma" ve "kasten yaralama" gibi suçlardan dava açıldı. Polislerin şikâyetçileri tekme-tokat döverken gösteren bu görüntüler, polis merkezinin güvenlik kameralarınca kaydedildi.
Editör: TE Bilişim