Türkiye Diyarbakır'da, Işid denen güruhu böcek gibi ezmeye hazırlanıyor. Musul'u kurtarma operasyonlarının ilk sinyalleri bugün Diyarbakır'dan geldi. Diyarbakır'da bugün hareketli dakikalar yaşanıyor. F-16'lar uçuşlara hazır hale getirildi. IŞİD'in kaçınılmaz sonunun gelişi artık yakın mı? Bölgeye en yakın illerden takviyeler başlamış durumda. Operasyonun planı önümüzdeki ay olarak belirlenmişti fakat Diyarbakır'da yaşanan hareketlilik ürkütmüyor değil. Operasyona ABD, Irak, Kürt ve Türk yönetimleri dahil olacak.  Hava hareketliliği durdurak bimeden devam ediyor. DİYARBAKIR'da konuşlu biçimde bulunan 8. Ana Jet Üssü’ne gönderilen ek uçaklar akıl karıştırıyor. 25 adet takviye teyyare, IŞİD'in sonu geldi demek anlamı mı taşıyor? Nisan Mayıs aylarında IŞİD’e yönelik yapılması planlanan operasyona ABD, Irak ve Kürt yönetimi ve Türkiye savaş uçaklarının katılması bekleniyor. Bu yapılacak operasyonla IŞİD terör örgütüne mensup militanların Musul bölgesinin dışına çıkarılması amaçlanıyor.

Musul’a yapılacak operasyonda en yakın saldırı noktası Diyarbakır olduğundan, takviye savaş çalkarı dünden itibaren Diyarbakır’a gelmeye başladı.
Musul’u Işid’in elinden geri alma operasyonu öncesi bölgede hava hareketliliği de yaşanıyor. Türkiye’ye güneyden gelebilecek saldırı ihtimallerine karşın Diyarbakır’da konuşlu bulunan 8. Ana Jet Üssü’ne 25 adet takviye uçak gönderildi.Bölgeye takviye uçakların Eskişehir başta olmak üzere Balıkesir ve Amasya Merzifon hava üslerinden 25 adet gönderildiği belirtiliyor. Savaş uçakları ile Musul’u kurtarma operasyonu öncesi ve sonrasında bölgede keşif ve kontrolün sağlanmasının hedeflendiği belirtildi.
Editör: TE Bilişim