Türk Hava Yolları'na (THY) ait olan İstanbul-Tokyo seferini yapan uçakta C4 tipi patlayıcı paniği! C4 Kargo yazılı paketi gören görevlilerin harekete geçmesi üzerine hareket halindeki uçak, tuvalette tespit edilen "C-4 kargo" yazısı nedeniyle Atatürk Havalimanı'na mecburi bir geri dönüş yaptı.

THY 'na ( Türk Hava Yolları THY ) ait İstanbul-Tokyo seferini yapan yolcu uçağı, havalandıktan bir zaman akabinde tuvaletinin kapısı üzerine yazılmış 'C4 Kargo' yazısı dolayısıyla İstanbul Atatürk Havaalanı 'na arka döndü. Havaalanına inen uçakta bomba araması yapıldı. THY 'nın TK-52 sefer sayılı Boeing 777-300 ER tipi yolcu uçağı, yolcu alımını tamamladıktan akabinde 01.15'de Tokyo seferini yapmak üzere İstanbul Atatürk Havaalanı 'ndan kalkış yaptı. Bir zaman akabinde 321 yolcusu mevcut bulunan uçağın kabin memurlarından biri tuvaletin kapısına 'C4 Kargo' yazısının yazılmış olduğunu ayrım ederek durumu uçağın kaptan pilotuna bildirdi.


Kaptan pilot ise İstanbul Atatürk Havaalanı Hava Trafik Kontrol Kulesiyle irtibata geçerek arka dönüş ve iniş için izin talep etti . Karadeniz üzerinden arka dönen uçak, saat 04.30'da İstanbul Atatürk Havaalanı 'na problemsiz iniş yaptı. Tuvalet kapısına yazılmış olan 'C4' ifadesi dolayısıyla polis ekipleri, yolcusu tahliye edilen uçakta emniyet gereği bomba araması yaptı.


Uçağın kabin ve kargo bölümünde inceleme yapıldı. Yolculara ait bagaj ve valizler ise aprona getirilen mobil X-RAY cihazıyla bir daha kontrolden geçirildi. Aramalarda emniyet zafiyatı oluşturacak bir konuya rastlanmazken yolcuların gün içerisinde saat 21.00'de Tokyo'ya bir daha gönderilecekleri öğrenildi.

Editör: TE Bilişim