İstanbul-Basel seferini yapan THY'ye ait Boeing 737 tipi yolcu uçağına bomba ihbarı yapıldı. Uçak, Bulgaristan hava sahası üzerinden Atatürk Havalimanı'na dönüş yaptı.

Uçak Bulgaristan hava sahasından dönerek saat 13.17'de Atatürk Havalimanı'na indi. Uçağın inmesinin hemen ardından DHMİ itfaiyesi uçağı park yerine kadar takip etti. Uçak aranmak üzere apronda güvenli bir bölgeye çekildi. Bomba uzmanı ekipler uçağa girerek kabin içinde arama yapmaya başladı. THY'nin Serik isimli JHD kuyruk tescilli Boeing 737-800 tipi uçağının içerisinde 'bomba var' yazılı bir kağıdın bulunduğu iddia edildi.

BOMBA İHBARI ASILSIZ ÇIKTI

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Basel seferini gerçekleştiren uçağına yapılan bomba ihbarı asılsız çıktı. MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın da bomba ihbarı yapılan uçakta olduğu öğrenildi.

Atatürk Havalimanı'ndan kalktıktan bir süre sonra tuvaletinde 'bomba var' yazılı not bulunan Basel uçağı, geri döndü. Saat 12.10 sıralarında Atatürk Havalimanı'na iniş yapan 737-800 tipi yolcu uçağı, boş bir alana çekildi. Emniyet yetkilileri uçağın içinde ve kargosunda yaptığı aramalarda olumsuz bir şeye rastlanmadı. Ayrıca uçağın yolcuları da Atatürk Havalimanında özel bir bölüme alınarak tek tek arandı. Aramalar uçakta olumsuz bir duruma rastlanmadı.

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın da bomba ihbarı yapılan uçakta olduğu öğrenildi. Twitter hesabından konuyla ilgili bilgi paylaşan Türkkan, 'Basel'e gitmek için Atatürk Havalimanı'ndan bindiğimiz THY uçağı, bomba ihbarı üzerine kalktıktan bir saat sonra geri dönmek zorunda kaldı. Kabin memuru arkadaşların arka taraftaki tuvalette buldukları bir dosya büyüklüğünde kağıtta uçağa bomba yerleştirdiğini yazmışlar. En son Sao Paulo uçağında da böyle bir ihbarın yapıldığını ifade eden yetkililer, son dönemde bu tür ihbarların arttığını ifade ettiler. Umarım ve dilerim ki, bu ihbarlar bir gün gerçek çıkmaz' diye yazdı.

Türk Hava Yolları'nın, Basel yolcularını başka bir uçakla göndereceği belirtildi. 
Editör: TE Bilişim