Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, canlı yayında TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak’ın görevinden ayrıldığını konuştu . Işık, "TÜBİTAK Başkanı görevinden ayrıldı, en kısa dönemde yeni atama yapılacak olan . Başkan karşılıklı mutabakatla ayrıldı" diye belirtti . Altunbaşak Ağustos 2011'den beri TÜBİTAK Başkanı olarak görev yapıyordu.

İşte Fikri Işık'ın TÜBİTAK'la alakalı açıklamaları:

Ergenekon böcek davasında kendi vicdanlarıyla bilgileriyle rapor yazmıyorlar. aksine yukarıdan gelen, amirinden değil abisinden gelen talimata göre rapor yazıyorlar.

Ama biz 17-25 aralık'tan akabinde bunların kurumdan ilişiklerini sürat ile kestik. Bazılarını açığa aldık. Ama bir çoğunun da kurumla ilişiğini kestik.

Bunlar dediğim gibi amiri değil, kendi vicdanı değil, sadece abisinden gelen talimata göre sahte rapor veren vatandaşlar . Bunların TÜBİTAK'ta kalması itibarına imajına zarar veriyordu.

Ama yerine gelen arkadaşlar da sahtecilikleri ortaya çıkaran arkadaşlar. TÜBİTAK bir zarar gördü fakat bütün yanlışları düzelten tekrar bizim göreve getirdiğimiz arkadaşlar oldu. Balyoz'daki sahteciliği de tekrar TÜBİTAK belgeledi. Yazılmamış raporu tuttular TÜBİTAK raporu diye sundular. Bunlar ortaya çıkaran da tekrar TÜBİTAK'ın kendi yapısı. Kuruma haksızlık yapmak doğru değil. Kuruma sızmış, oradaki vatandaşı bıktırarak ayrılmaya zorlamış, onun yerine de paralel yapılanmayı getirip oturtmuşlar. Onlar da akıllarına bilgilerine göre değil abilerinin talimatlarına göre rapor yazmışlar.

YÜCEL ALTUNBAŞAK KİMDİR?

Prof. Dr. Yücel Altunbaşak 1971 senesinde Kayseri’de doğdu. 2009-2011 seneleri arasında TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nin Rektörlük görevini yürüten Altunbaşak, Ağustos 2011’den beri TÜBİTAK Başkanı olarak görev yaptı. Lisans derecesini Bilkent Üniversitesi’nden 1992’de yüksek onur derecesiyle aldı. Yüksek lisans ve doktorasını Rochester Üniversitesi'nden sırası ile 1993 ve 1996’da tekrar yüksek onur derecesi ile tamamladı. Temmuz 1996’da Hewlett–Packard Araştırma Laboratuvarlarına yer aldı . Aynı zamanda Stanford ve San Jose Devlet Üniversitelerinde danışman yardımcı doçent olarak dersler verdi.

Silikon Vadisi’nde üç yıl çalıştıktan akabinde akademiye önceki Prof. Dr. Altunbaşak, 1999 senesinde , Georgia Institute of Technology’de (GATECH) yardımcı doçent olarak işe start verdi . 10 yıl GATECH’de görev yapan Altunbaşak, bir yandan da endüstri ile çok fazla yakın bir faaliyet yürüttü. Uydu ve kablo TV şirketlerine MPEG video sıkıştırıcı cihazı üreten bir firma, Prof. Dr. Altunbaşak’ın geliştirdiği ürün prototipini lisanslayarak başarılı bir şekilde satışına start verdi . 2003-2006 yaz aylarında Sabancı Üniversitesi’nin Network Öğretim Üyesi kadrosunda çalıştı. 2006 senesinde Vestel ile çalışmaya başlayan Altunbaşak, üniversite-sanayi işbirliği kapsamında , LCD TV’ler için TÜSİAD Jüri Özel Ödülüne layık görülmüş olan “Pixellence” markalı görüntü işleme projesinin başlatılmasına öncülük etmiş ve bu projeyi geliştiren takıma liderlik yaptı.

Alanının en prestijli dergilerinde editörlük ve mesleki örgütlerde başkanlık yapan Altunbaşak’ın çok fazla sayıda akademik şeref , ödül ve taltifleri yer alıyor .
Editör: TE Bilişim