Merkez Osmangazi İlçesi Küçük Balıklı Mahallesi'nde lise 1'nci sınıfa giden Batuhan Y., dün uyuştucu madde kullandıktan sonra okula geldi. İddiaya göre durumu fark eden öğretmenleri öğrencinin cebinde bir miktar uyuştucu bulduktan sonra olayı polise bildirdi. Polis tarafından Çocuk Şubesi'ne getirilen Batuhan Y.'nin ifadesini alan savcılık, kendisini tutuksuz yargılalamak üzere serbest bıraktı.

Dün yaşanan olayların etkisinden kurtulamayan Batuhan Y., bugün bir bıçak alarak saat 11.00 sıralarında okula gitti. Camı ve kapıları yumruk ve tekme atarak kıran Batuhan Y., kendisine engel olmak isteyen Müdür Yardımcısı Yücel Akçay'ı sırtından, Adnan Ur'u ise bacağından yaraladı.

Arbede sonrası Batuhan Y., okuldan ayrılırken yaralı müdür yardımcıları çağrılan ambulanslar ile Yücel Akçay Şevket Yılmaz eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Adnan Ur ise Muradiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Okulda cam ve kapıları kırdığı için kolundan ve bacağında kesikler bulunan Batuhan Y., olayda kullandığı bıçağı çöp konteynerine attıktan sonra yakında bulunan Ayten Bozkaya Spastik Engelli Çocuklar Hastanesi Acil Servisine gitti. Burada yaraları pansuman edilen Batuhan Y., daha sonra çağrılan polisler tarafından bu kez Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi.

Batuhan Y., görüntüsünü çeken gazetecilere, "Yapmak zorunda bırakıldım" dedi. Okulda yaşanan dehşet dolu dakikalara tanık olan öğrenciler olayın şokundan uzun süre kurtulamadı. Yaşananları duyunca çocuklarını almak için okula koşan veliler, okullarda alınan önlemlerin artırılmasını aksi halde çocuklarını okula göndermeyeceklerini söylediler. Olayla ilgili soruşturmaya başlandı.

 

Editör: TE Bilişim