Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dönemin Başbakanı olduğu süreçte kriptolu telefonunun dinlendiği iddiası ile savcılık tarafından hazırlanan fezlekede bugün sona gelindi. Başsavcılık fezlekesi sonucunda ise olayda adı geçen zanlı TİB ve TÜBİTAK görevlilerinden oluşan 28 şahıs için müebbet hapis isteminde bulunuldu. 

Radikal'den edinilen bilgilere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ’ın Başbakanlığı döneminde dinlenmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada 28 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.

Sanayi Bakanı yeni kriptolu telefonu tanıttı

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı, “casusluk”, “devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak”, “kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlenmesi” suçlamalarından bazı TİB ve TÜBİTAK görevlileri hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.

Başsavcılık, hazırladığı fezlekeyi, Gölbaşı’nda Ağır Ceza Mahkemesi bulunmaması dolayısıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.
28 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebet hapis istendi. Sanıklar, “hükümete karşı darbe yapmak”la suçlanıyor. Sanıklar arasında TİB ve TÜBİTAK yöneticileri de var.
İddianamede kriptolu telefonların 349 kez dinlenildiği belirtildi.
Editör: TE Bilişim