Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesi Mili Eğitim Müdürlüğü tarafından orta öğretime geçiş sınavı için okul idarecilerine slayt gösteri ile bilgi verilirken, aksaklıklara fırsat vermemeleri konusunda uyarıldı.
Viranşehir İlçe Milli eğitim Müdürü Ömer Sağır, TEOG (Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş Sınavı için okul müdürleri ile toplantı yaptı. İlçe Milli Eğitim müdürlüğü Konferans salonunda yapılan toplantıda Sağır aksaklıkların yaşanmaması konusunda okul idarecilerini uyardı. Geçen yıl yapılan TEOG sınavında ilçenin yüz akı ile çıktığını hatırlatan Sağır, emeği geçen tüm idareci ve öğretmenleri kutladı. Bu sınavın öğrenciler ve velileri için hayati önem taşıdığını vurgulayan Sağır, önceki yıl sergilenen hassasiyetin bu yıl da gösterilmesini istedi. Slayt gösterileri ile bilgiler veren Sağır, ilçede 52’si köy, 9’u şehir merkezinde olmak üzere toplam 61 okulda sınav yapılacağını kaydetti. Sağır, “Bu sınavlarda 650 öğretmen görev alacak. Sınavlara girecek öğrenci sayısı ise 4 bin 351 olarak belirlendi” dedi.
Öğrenci velilerine de tavsiyelerde bulunan Sağır, 26 - 27 Kasım 2014 tarihinde yapılacak olan TEOG sınavına öğrencilerin sınav salonlarına zamanında yetiştirilmesi konusunda velilerin gereken hassasiyetin göstermesini talep etti.
Kaynak: iha