Ramazan Bayramı arefesinde bayram heyecanı yurdun dört bir yanını sarışken Adana'dan gelen bir haber herkesi üzdü. Yeni doğmuş bir bebek Adana'daki bir çöp kontejnerine atılmış bir şekilde bulundu. Vatandaşlar bebeği sağlık ekiplerine teslim etti.

Adana'da yaşanan olayda vatandaşlar öğle saatlerinde çöp konteyneri içerisinde bebek sesleri duydu ve sesler sonrası konteyneri açtılar. Konteynerdeki bebeği çöpler arasından çıkaran vatandaşlar bebeğin göbek bağının dahi koparılmamış olduğunu gördü. Yeni doğmuş erkek bebek vatandaşlarca polis ekipleri ve sağlık ekiplerine telsim edildi.

Hali hazırda havadaki sıcaklıkla beraber çöp tenekesi içerisindeki sıcaklık toplamda 36 dereceyi bulurken zar zor nefes alan bebeğin nasıl dayandığı ise oldukça ilgi çekiyor. Bebeği çöplerden kurtaran vatandaşlar polis ve sağlık ekiplerini olay yerine çağırdı ve bebeği görevlilere verdi.

Bebeğin atıldığı çöp konteynerinin bulunduğu bölgeye gelen ambulans bebeğe ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Bebeğin yaşamsal faaliyetlerinin iyileştirilmesi soncu Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Hastanede yapılan tam tedavi sonrası bebeğin hayati bir tehlike ile karşı karşıya olmadığı ortaya çıktı ve çalışanlar yeni doğmuş erkek bebeğe yakın ilgi gösterdi. Ramazan Bayramı arefesinde bulunan bebeğe hemşireler tarafından Bayram ismi verildi.

Adana polisi çöpe atılan bebeğin anne ve babasını bulmak için inceleme başlattı.
Editör: TE Bilişim