Yapılan zamlar yüzünden evinde istediği gibi ısınamayan aileler,çareyi elektrikli ısıtıcılarda buluyor.Doğalgazın her sene
zamlanması faturaları kabartıyor ve aile bütçesini sarsıyor.İşte tüm bu durumlardan kurtulmak ve rahat ısınmak için bazı önlemler almak gerekir.

Kombiyi aç kapa yapmak
Tasarruf için zaman ayarlı kombiler de kullanabilirsiniz. İşten eve dönüş saatinizden önceye ayarladığını kombi çalışmaya başlayarak evi siz gelmeden ısıtacaktır. Böylece kombiyi yüksek ısıda çalıştırmak zorunda kalmazsınız.
Genel kullanımda yaygın bir yanlış olarak, ev ısınınca kombi kapatılmaktadır. Bu yöntemle tasarruf edileceğini düşünmek doğru değildir. Kombi her açılışında fazladan enerji harcamak zorunda kalacaktır. Bunun yerine, eviniz ısındığında, kombiyi düşük seviyeye getirmek daha doğru bir tercih olacaktır.

Dış cephe yalıtımı yaptırmak
Tasarrufta en önemli unsur dış cephe yalıtımıdır. Bunun için, eğer bir apartmanda yaşıyorsanız, bina sakinleriyle anlaşarak dış cephe yalıtımı yaptırmalısınız.

Doğru kombi tesisatı kullanmak
Boşa enerji harcamamak için doğru kombi tesisatı kullanmak önem arz ediyor.Tesisat boruları çok dirsekliyse de enerji kaybı yaşanabilir. Tesisatta mümkün olduğunca düz borular kullanılmalıdır.

Kombi seçimi ve petek sayısında evin ölçülerine uygun bir seçim yapmak gerekiyor.
Editör: TE Bilişim