Bahar temizliği doğru ve pratik bir şekilde gerçekleştirildiğinde büyük faydalar sağlıyor.Bu maddeleri uygulayarak sizde pratik ve hızlı bir şekilde bahar temizliğinizi yapabilirsiniz.

1- Artık kullanmadığınız elektrikli aletleri başkasına verebilir ya da internetten satabilirsiniz. (Kurutma makinesi, tost makinesi, saç düzleştirici gibi)

2- Dekorasyon malzemesi olmaktan başka bir işe yaramayan deko-yastıklarınız da başkasına gidebilir.

3- Bütün gardırobunuzu boşaltın. Kıyafetlerinizi 'kalsın', 'gitsin' ve 'emin değilim' olarak üç parçaya ayırın. 'Gitsin' dediklerinizi başkasına verin; 'emin olmadıklarınızı' bütün temizliğiniz bittikten sonra tekrar gözden geçirin.

4- 'Eski günlerin hatrına' sakladığınız onlarca hatıradan kurtulun. Kimse bu kadar anıyla yaşamak istemez. Hafızanız size yeter.

5- Son kullanma tarihi geçmiş güneş kremleri, ilaçlar ve güzellik ürünlerinden kurtulun.

6- Üzeri tozla kaplanmış makyaj malzemelerinizi çöpe atın. Hastalık saçıyorlar.

7- Restoranlardan gelen plastik çatal-bıçaklar ve ketçap paketlerini sakladığınızı biliyoruz. Peki, neden?

8- Her alışveriş sonrası bakkaldan alıp eve getirdiğiniz ve ısrarla oraya buraya sıkıştırdığınız onlarca plastik poşete gerçekten ihtiyacınız var mı?

9- Duş lifleri ve havluyla dolu banyo dolaplarınızı boşaltın. Emin olun hiçbir aile aynı anda 50 havluya ihtiyaç duyamaz.

10- Hiçbir zaman okumadığınız ve okumayı da hiç düşünmediğiniz kitapları bağışlayın.

11- Hiçbir zaman malzemelerine bakıp yemek yapmaya kalkışmadığınız ve böyle bir şeyi yapmayacağınız da açıkça belli olan yemek tarifi kitaplarını da kullanacak birine verin veya atın.

12- Bir yıldan fazla zamandır dolapta saklanan etler çöpe gidebilir.

13- Artık eski dergilerin, DVD'lerin, CD'lerin ve VHS kasetlerin icabına bakılması şart.

14- Evin orasından burasından sarkan gizemli kabloları, telleri ve her köşe başından fırlayan eski şarj aletlerini yok edin.

15- Zamanında niyeyse satın aldığınız ama asla kullanmadığınız mutfak aletlerini başkalarına verin. (Örneğin XXL greyfurt sıkacağı, mısır patlatma makinası gibi)

16- Milattan önceden kalan kupalar, tabaklar, yiyecek saklama kapları ve bardakların en üst raflarda ömür tüketmesine daha ne kadar göz yumacaksınız?

17- Makbuzlar! Eski zamandan kalan bütün makbuzlar derhal çöpe!

18- Eğer home-ofis çalışmıyorsanız evinizdeki gizemli ofis teçhizatlarına gerek olmadığını düşünüyoruz: Zımba, delici, zımba telleri, zarflar, tipeks, 1 koli dosya kağıdı gibi...

19- Cumhuriyet öncesi dönemden kalma nikah davetiyeleri, nikah şekerleri ve çirkin çıktığınız nikah fotoğrafları da gidebilir.

20- 80'li yıllardan kalma rüküş saç bantları ve çantalarınızı da artık takmayacağınızdan emin olmak isteriz. 
Editör: TE Bilişim